Syv spørgsmål …til en særlig kvinde

s13_Jette Hall_portrætHer i efteråret vil Udfordringens kvindesider jævnligt stille de samme syv spørgsmål til forskellige kristne kvinder. Denne uges kvinde er lærer, missionær og mor til 4 piger.

Jette Hall er oprindelig fra Hillerød, men tilbragte 10 år af sin barndom i Afrika. Sammen med sin amerikanske mand og deres fire døtre har hun de sidste fem år arbejdet i Zambia som missionær. Familien er i øjeblikket på orlov i USA.

1. Fortæl om en hændelse i dit kristenliv, som er betydningsfuld for dig.
Nogle få måneder efter at vi var blevet gift, havde vi en aften, hvor Gud lagde os det på hjerte at overgive alt til ham, alle rettigheder, vi følte at vi havde: retten til at få børn, retten til at vende tilbage til Afrika, retten til et langt liv sammen, retten til mine traditioner i liv og i tro, osv. Alle forventninger blev lagt ved korsets fod. Vi ønskede at følge Guds vej, Guds planer for vore liv, og ikke stå ham i vejen med al vor egen “bagage”…… Det er så frigørende at overgive al kontrol til Gud – han har jo virkelig meget mere styr på tingene end jeg! Dette er noget, som jeg må vende tilbage til igen og igen.

2. Hvad er du særligt opmærksom på at prioritere højt i dit liv og hvorfor?
Mit liv med Gud, det er grundlaget for min tilværelse, Sl.27 vers 4 er mit hjertes bøn:
Kun ét ønsker jeg fra Herren, kun det længes jeg efter: At bo i Herrens hus, så længe jeg lever, så jeg kan fryde mig over Herrens herlighed
og søge svar fra ham i hans tempel…
Det er ikke altid let at finde tid til bøn og bibellæsning, men jeg forsøger at gøre det til en høj prioritet. Jeg ser gang på gang, hvordan det hjælper, hvordan det gør mig til en bedre hustru og mor, et bedre medmenneske i det hele taget.
Min familie, min mand Lyle og vores fire døtre i alderen 6 – 14 år, er min næste prioritet. At jeg ser dem dybt i øjnene og rigtigt lytter til dem (både det, de siger med ord og uden). Vi er netop flyttet fra Afrika til USA på en forlænget orlov, og der sker mange ting i børnenes tanker og hjerter, så de har brug for ekstra omsorg og forståelse.

3. Hvad er du gladest for ved dig selv?
Jeg er glad for, at jeg er fleksibel, god til at tilpasse mig nye situationer og pludselige forandringer. Det er ofte en nødvendighed, eller i hvert fald en stor fordel at kunne det, når man bor i Afrika, som vi har gjort i mange år, hvor livet ofte er uforudsigeligt, hvad enten det gælder strømafbrydelser, uventede gæster til spisning eller rejseplaner, der må ændres i sidste øjeblik osv.

4. Hvad er du dårligst til?
Jeg er ikke særlig god til at holde orden på mit skrivebord. Der skal helst være en stor skuffe bare til at “gemme” de ting i, der pludselig skal af vejen, når det skal se ryddeligt ud, og så bliver den skuffe ryddet op og sorteret et par gange om året, eller når der er noget, der er forsvundet…

5. Hvad er din yndlingsbog udover Bibelen og hvorfor?
Tale of Three Kings, af Gene Edwards. Det er en kort, men fængslende historie om de to første konger i Israel, Saul og David, og Absalom, der ønskede at blive den tredje konge. Ved at fortælle deres historier taler forfatteren om stolthed og ydmyghed. Den taler om, hvilken slags ledere vi er, og hvilken slags efterfølgere vi er. Den er som et spejl, der viser både hvordan jeg underordner mig mine ledere, og hvordan jeg “regerer mit eget rige”. Hvilken slags ”konge” er jeg: en Saul, David eller Absalom? Jeg har læst den mange gange, men burde læse den mindst en gang om året…

6. Nævn en kvinde, du beundrer – hvorfor?
Sarah Mwansa, en god veninde i Zambia. Hun er en af de mest selvopofrende mennesker, jeg kender. Hun er en ung hustru og mor til 3 små børn. Hun er også husmor for en flok døve unge i sit hjem. Derudover er hun og hendes mand Roy plejeforældre for mellem 5 og 7 forældreløse børn, samt giver husly til en ung enke med 2 børn og ofte flere andre familiemedlemmer. Hendes kærlighed til dem, der lider nød, er ikke bare i ord og tanke, men giver sig udslag i praktisk hjælp, mad og omsorg. Hun giver af sig selv hver eneste dag uden at forvente at få noget til gengæld, har altid et smil og en opmuntring til alle, hun kommer i nærheden af. Jeg ved, at hun finder sin styrke og kærlighed til de udstødte og trængende i sit liv med Jesus og sin kærlighed til ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:7. Hvad er din bedste comfort food?
Det kan der vist ikke være nogen tvivl om! Det er chokolade, så mørk som muligt og gerne med pebermynte. (Jeg så en sætning på Facebook engang: “Chocolate is the answer – who cares what the question is!” 😉 Det kan jeg fint relatere til!

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: