Troen er både forskellig og ens

Kobby er ikke særlig begejstret for det danske vejr.
Kobby er ikke særlig begejstret for det danske vejr.

– Jeg synes at kristne danskere skulle være bedre til at snakke om deres tro med andre, siger Kobby, som er på højskole i Kolding.

33-årige Koabena Poku, som bliver kaldt Kobby, er fra Ghana og går på Kolding Internationale Højskole.

Hvilke sprog taler du?
– Jeg taler engelsk, dansk, twi og ga.

Hvordan kom du til Kolding Internatinale Højskole?
– Min kone er fra Danmark, og jeg føler, at Gud har kaldt mig hertil, siger han.

Hvordan er det at være på højskolen?
– Der er en god kristen atmosfære og alle tænker på Jesus, men det er lidt svært at relatere med nogle af dem, fordi alle er på et forskelligt niveau i troen, mener han.
Hvordan oplever du det at bo i Danmark?
– I Ghana er vi mere udadvendte, og det er ikke underligt at sige hej til nogen, man ikke kender, men her i Danmark ville man aldrig bare sige hej til nogen på gaden.
– Jeg synes, at kristne danskere skulle være bedre til at snakke om deres tro med andre. Her er det ligesom om, at kristne har Jesus som noget privat, de går rundt og holder inde i sig selv, og det er ikke noget, de skal dele med andre, siger Kobby, som både kan se gode og dårlige ting ved den anderledes kultur:
– Men jeg har lært at leve med det og er glad for at lære den at kende. Jeg havde det også svært med ikke at kunne forstå sproget i begyndelsen, fordi så var jeg ligesom lukket ude af samfundet og fællesskabet. Det kolde, depressive vejr er ikke noget, jeg holder af.
– Men jeg kan godt lide, at danskere holder af hinanden, og de er gode at være sammen med, efter man bryder den kolde skal, siger den smilende ghaneser.

Af Johanna Lauritzen