Drama i Israels arbejderparti – Herzog vinder jordskredssejr

Efter en mat valgkamp i det israelske Arbejderparti har dette nu fået en ny formand – den 53-årige advokat og knessetmedlem, Isaac Herzog, der er fra en af Israels mest indflydelsesrige familier.

 

Valget fik et dramatisk forløb.

 

Isaac Herzog vandt en jordskredssejr over partiets hidtidige leder, Shelly Yachimovich, tidligere journalist, der imorges gratulerede Herzog med den eklatante sejr.

220px-Isaac_Herzog_2004 (2)

 

Herzog vandt med 58.5 procent af stemmerne, mens Yachimovich blot opnåede  41.5 procent. 28.806 partimedlemmer afgav deres stemme – 52.7 procent af destemmeberettigede, en relativ lav valgdeltagelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Isaac Herzog er ikke nogen særlig farverig personlighed, men hans store valgsejr er hans gennembrud, og han bliver en mand, man nu må regne med i israelsk politik.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han havde ved optakten til valget sendt et budskab til de, der havde forladt partiet, om at vende tilbage.

– Det er tid at komme hjem, hed det i hans meddelelse

 

Han gav følgende løfte til unge partimedlemmer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg er jeres stemme og vil ikke skuffe jer. Arbejdet er blot begyndt.

 

Isaac Herzog, der har kælenavnet “Buji”, har tidligere været socialminister, boligminister og turistminister. Han er født i Tel Aviv og er søn af Israels tidligere præsident, Haim Herzog. Hans bedstefar var den højt ansete rabbiner Isaac Halvi Herzog, der var den første overrabbiner i Irland og var overrabbiner i den britiske mandatperiode i det daværende Palæstina.                   

 

Knessetmedlem Binyamin Ben-Eliezer gratulerede Herzog med sejren og sagde, at “Arbejderpartiet under hans ledelse vil gå tilbage til dets naturlige plads som regeringsparti eller et alternativ til regeringen.

 

Herzog selv sagde, efter at have afgivet sin stemme i Tel Aviv: “Jeg er glad over at være her, fuld af energi”.