Genialitet og lidt skuffelse

s22_RiseSkilletAlbumCoverDer er både genialitet og skuffelse på Skillets nye album, som på nogle måder godt kan minde om deres tidligere udgivelser.

På den ene side falder forventningerne lidt til jorden, og på den anden side svæver albummet på en sky af genialitet. Vi starter med det, der falder lidt til jorden:
Rise er et album med nogle numre, som minder om nogle af deres tidligere numre. Det er også helt rigtigt. Flere af sangene får lidt et præg af, at det er ”typisk” Skillet. Et eksempel på det kan være deres sang ’What I believe’. Starten på nummeret minder om starten på en af deres tidligere numre ’Comatose’. Der er en violin intro, som minder om den gamle sang. Det er lidt ærgerligt, men når det er sagt, så er der virkelig også noget guld at hente!
Albummet vil gerne fortælle en historie om en amerikansk teenager, der vokser op og får øje på alt den terror, der er i det ”virkelige” liv. Det formidler de virkelig godt, for de fortæller med deres musik! Nummeret ’Good to be alive’ starter fx med en intro, som lyder lidt som sangen ’Under pressure’ fra Queen, og det samme gælder sangen ’Circus For A Psycho’, hvis intro minder lidt om AC/DCs ’Thunderstruck’.
Det fede i det er, at det giver os et indblik i de musiske faser, man kan gå igennem som teenager.
Så i sidste ende sidder man med et typisk Skillet album, men ikke på en negativ måde, da de stadig opretholder et højt niveau.
Søren Jacobsen
facebook.com/sanctuarydenmark