Nordsyrien styres af islamister

Den store massakre på kristne for fem uger siden skyldes ifølge CNN radikale islamister, som nu kontrollerer meget af det nordlige Syrien.
CNN meddeler, at militante islamister anført af gruppen Irak og Syriens Islamiske Stat (ISIS) forsøger at indføre streng islamistisk ideologi blandt syrerne i regionene, skriver Åbne Døre.
Det giver anledning til stigende bekymring for minoritetsgrupperne i området. ISIS var impliceret i den store massakre på kristne i byen Sadad, hvor mindst 45 kristne mænd, kvinder og børn blev myrdet og smidt i massegrave.
Den overvejende kristne by Sadad blev invaderet af islamister den 21. oktober men generobret af den syriske hær den 31. oktober. I mellemtiden havde massakren fundet sted.
– Vi har råbt til verden, men ingen har lyttet til os. Hvor er den kristne samvittighed? spørger den katolske biskop Selwanos Boutros Alnemeh.
Andre syriske byer melder om bibler og anden kristen litteratur, som bliver brændt, og kirker, som bliver vanhelliget.
De kristne vil ikke vælge side i borgerkrigen, men deres skæbne skaber mistro til modstanderne af det syriske regime i de vestlige lande, skriver Åbne Døre.
Bodil