12.000 hjem i Jerusalem uden el

Snestormen er ved lægge sig, men Jerusalem – og flere andre byer i Israel – er stadigt lammede af det voldsomme vintervejr. Parkerede biler har et 40 cm snelag, det vil tage lang tid at fjerne. Men ingen gør det. For gader og veje er stadig lukkede af snemasserne.

 

30.000 hjem i Israel er stadig uden elektricitet, hvilket medfører iskolde boliger og ingen chancer for varm mad i hjem med el-komfurer. Mange – ikke blot gamle og syge – lider under det store snefald, der tvinger alle inden døre.

 

Glem det med at lave snemænd, selv om der  er sne nok. I Jerusalem, der er hårdest ramt, er 12.000 hjem uden el.

 

Elektricitetsvæsnet siger, at det vil tage lang tid at få elektricitet tilbage overalt. El-arbejderne kan ikke nå de ramte steder.

– Vores første opgave er at redde menneskeliv, siger Jerusalems borgmester, Nir Barkat.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Forsvarsminister Moshe Ya’alon har rost militæret for god indsats.

– Vi har to hovedopgaver, siger han – den ene er  at finde frem til folk, der har hjælp behov med at skaffe dem mad og varme og evakuere dem, og den anden er at genoprettte el-tilførsel, når ruterne er åbne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Stormen, der ramte Israel for to dage siden, har krævet to menneskeliv. I Lod (Lydda) døde et spædbarn i en lejlighed, der brændte, forårsaget af en el-opvarmer nær babyens seng, og i Rishon Le-Zion døde en 37-årig mand efter at være faldet ned af en stige, da han ville reparere en lækage på taget

 

Snesevis af tilskadekomne er indlagt på hospitaler, og utallige træer er faldet. På mange gader og veje er der ingen belysning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På Golanhøjderne er snelaget 60 cm højt – og fra Mt. Hermon meddeles, at nu kan skisæsonen åbne.

 

Hjælp til Gaza

Militæret har oprettet et fælles kommando-center med palestinensiske sikkerhedsfolk på Vestbred-området for at tage sig af storm-relaterede traffik- og elektricitetsproblemer, og vandpumper er sendt ind i Gaza-stribenn efter anmodning af FN.

 

Hamas’ talsmand, Ihab Ghussein, oplyser, at over 500 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem.

 

Nødhjælpsarbejdere i Gaza, der har oplevet dets første snefald i 10 år, har brugt fiskerbåde til evakueringen og skaffer mad, tæpper og fakler til hundreder af andre, fanget af højvandet.