Kerry sneet inde i Jerusalem

Udenrigsminister John Kerry har trodset det barske vintervejr og er nu påny i Jerusalem for at mødes med palæstinensere og israelere med henblikpå at komme ud af  dødvandet i deres forhandlinger.

 

Han er sneet inde og har måttet forlænge sit ophold på grund af vejrforholdene.

 

Det menes, at han vil bruge sit forlængede ophold til at afholde yderlgere møder  paa sit hotel med repræsentanter for den israelske regering.

 

Palæstinenserne har han allerede mødtes med. Han ankom til den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas’ kontor i Ramallah sent igår eftermiddags.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:På dagsordenen for hans program idag, fredag, er samtaler med statsminister Benjamin Netanyahu og præsident Shimon Peres, inden han fortsætter til Jordan.

 

Det er Kerrys niende rejse til Israel og Vestbred-området siden marts – og hans anden i løbet af mindre end en uge.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Ifølge det amerikanske udenrigsministerius talskvinde, Jen Psaki, er USA “fokuseret på en endelig aftale snarere end en midlertidig overenskomst mellem de to parte”.

 

I forrige uge sagde Kerry:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi er  nærmere ved at opnå en fredsordning, end vi har været i årevis.

 

Palæstinenserne siger imidlertid, at Kerrys ideer om fremtidige sikkerhedsarrangementer, som blev forelagt den palæstinensiske ledelse i sidste uge, havde fremkaldt “en virkelig krise”.

 

Efter besøget i Mellemøsten fortsætter Kerry til Vietnam, hvor han kæmpede som søløjtnant i Vietnam-krigen, og til Filippinerne.