Oversvømmelse stopper tog fra Jerusalem

Mens vejene der forbinder det tilsneede Jerusalem med resten af landet blot er ved at blive genåbnede efter det store snefald, har togforbindelsen til Tel Aviv været Jerusalems indbyggeres eneste mulighed for at komme ud af byen, men nu rapporteres det, at  sådanne tog måtte stoppe på grund af oversvømmelse.

– Dette mareridt synes ikke at have nogen ende, siger en strandet og frusteret rejsende.

 

Jerusalemitter, der har forsøgta flygte fra deres sne-belejrede by, blev påny fanget, da deres tog ikke kunne komme videre nær Lod (Lydda) i det centrale Israel. Toget der forbinder Jerusalem  med Tel Aviv, var  den eneste rute ud af byen.

 

En af de rejsende med det overfyldte tog siger:

– Vi er kørt fast langt ude på landet.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Talskvinden for de israelske jernbaner, Liran Gordon, siger at to tog blev tvunget til at standse på grund af oversvømmelser.

 

En anden rejsende med toget, Ayala, siger:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Toget er fuldt af rejsende, der var strandede i Jerusalem paa grund af sneen, og nu tager mareridtet ingen ende. Der er mange børn her, og spændingen stiger.

 

Giver hinanden skylden

Mens 20.000 hjem stadig er afskåret fra elektricitet, er gensidige beskyldninger begyndt mellem Jerusalem kommune, politiet og elektricitetsvæsnet.

– Det er som i det 19. århundrede, siger en mand, der har været strandet i 78 timer. Ingen mobiltelefon, vi ved ikke, hvad der sker udenfor.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Elektricitetsvæsnet har været målet for de fleste klager.  Men ifølge denne institution er det politiet og Jerusalem kommune, som har skylden for “dårlig kommunikation”.

–  Statsminister Benyamin Netanyahu og Jerusalems borgmester Nir Barkat, havde i aftes en fælles TV-pressekonference, hvor de besvarede spørgsmå fra offentligheden om situationen.