Hemmelige møder i London

Palæstinensiske og israelske repræsentanter har mødtes hemmeligt i London, skriver den israelske avis “Yediot Aharonot” idag.

Præsident Mahmoud Abbas og statsminister Benyamin Netanyahu har haft denne kontakt i flere år, oplyses det.

Netanyahus fortrolige, advokat Yitzhak Molcho, er fra tid til anden taget til London for at møde en af Abbas’ nære medarbejdere, skriver bladet.

 

Dette “bagdørs-diplomati” har omfattet en udveksling af budskaber og ideer, som tager sigte på at løse problemer, der besværer de to sider.

Såvel Abbas som Netanyahu har holdt disse drøftelser fortrolige for at undgå politisk pres.

 

Genoptagelsen af fredsdrøftelser med udenrigsminister John Kerry som mellemmand har mindsket betydningen af dette “bagdørs-diplomati” og menes at have medvirket til, at denne kanal nu er blevet kendt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:  

Det menes, at den palæstinensiske forretningsmand, Assel Aqel, der lever i London, og er en nær ven af Abbas, har været dennes repræsentant i de hemmelige drøftelser.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det har vist sig, at såvel Abbas som Netanyahu har været interesseret i at holde en dialog gående gennem deres fortrolige, bag ryggen af israelske og palæstinensiske embedsmænd, internationale systemer og udenlandske regeringer.

 

Denne interesse har bygget bro over den vældige afstand, der eksisterer mellem parterne på en række områder.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: