Julen for børn pakket ind i sang og musik

Lise Petersen og Svend Erik Petersen har sammen produceret tekst og musik til ”Alletiders historie”.
Lise Petersen og Svend Erik Petersen har sammen produceret tekst og musik til ”Alletiders historie”.

Lise Petersens fjerde udgivelse, Alletiders historie, består af 10 sange og en billedbog, som fortæller juleevangeliet for børn. Desuden medvirker Svend Erik Petersen, Lises far, som fortæller på albummet.

Julen er tid for gode historier og god musik. Det er dejligt, når der er mere indhold end jingle-bells og julemand, og det er netop, hvad der er i Alletiders Historie.

I ti sange og med en original billedbog fortælles juleevangeliet, og der er både plads til glæde og munterhed i tone og ord.
Alletiders Historie er en musikalsk genfortælling af juleevangeliet for hele familien. Der spreder sig en eventyrlig stemning, når juleevangeliets farverige persongalleri fortæller deres del af historien: Kameler, engle, hyrder og får – ja, selv det vrantne æsel, som bærer Maria – synger om, hvordan det var at være med til den første jul. Lise Petersen bliver udover sit faste band bakket op af en række kendte musikere, fx Peter A.G. fra Gnags. Hendes stemme kendes bl.a. fra cd’en Grøn som en Abe og er dejlig rund og frisk, hvilket passer meget godt sammen med musikken.
Musikken er en fornøjelse at lytte til, bl.a. fordi der er inspiration fra både orientalske musiktraditioner og samtidig klassisk dansk børnesangstradition, og så lyder det bare godt. Personligt nyder jeg Josefs blues, som er en rytmisk lækkerbisken, men der er andre smukke numre, som kan lyttes til også udenfor sæson. Man bliver simpelthen i godt humør, når man lytter til tonerne og fornemmer humoren bag fortællingen.

Far skriver teksterne

Svend Erik Petersen, Lise Petersens far, har skrevet alle sangteksterne på cd’en og medvirker desuden som fortæller. Han er kendt for sin store fortælleglæde og fabelagtige evne til med finurlige rim at få smilet frem hos både børn og voksne.
s28_alletiders_historie_BOG_FRITDe flotte tegninger i den medfølgende billedbog står den prisbelønnede tegner Jørgen Stamp for. Tegningerne er i sig selv værd at bemærke for deres originale præg, og man er ikke i tvivl om, at det er en kunstner, der står bag. Glansbilleder er det ikke, men de er fulde af liv og energi.
Det er et oplagt julegaveforslag.

Alletiders Historie
Af Lise Petersen, Jørgen Stamp & Svend
Erik Petersen
Bog & CD
Kr. 229,95