Præsten var alligevel ikke en engel!

Redderne havde næsten opgivet at få den hårdt kvæstede Katie Lentz ud af bilen, da en præst dukkede op og bad for dem.
Redderne havde næsten opgivet at få den hårdt kvæstede Katie Lentz ud af bilen, da en præst dukkede op og bad for dem.

Hvem har set den mystiske, katolske præst, som pludselig dukkede op på uheldsstedet, bad for den forulykkede og forsvandt? spurgte redningsmandskabet, som erkendte, at der var sket et mirakel på landevejen i Missouri. Flere tv-stationer lavede reportager om sagen, og præsten blev efterlyst. Spekulationerne fortsatte, indtil han dukkede op.

Hvem var den ukendte præst, der dukkede op, bad for trafikofferet Katie og redningsfolkene – og forsvandt fra stedet, da hjælpen var nået frem?

– Hvor kom han fra, og hvem var han, spurgte Katie Lentz og redningsfolkene. En katolsk præst havde bedt for dem på en øde vej i Missouri, da situationen så allermest håbløs ud. Men da Katie var kommet fri, var præsten væk!

 ”Bed for mig”

Nittenårige Katie Lentz sad fastklemt og hårdt såret, mens to dusin redningsfolk prøvede at skære igennem hendes sammenkrøllede Mercedes. Den var blevet ramt frontalt af en beruset modkørende bilist.
Katie var ved at miste bevidstheden, og paramedicinerne havde lige sagt til redderne, at de var ved at miste hende. Redderne følte, at det hele var håbløst, for de havde været i gang i halvanden time uden at kunne befri Katie. Derfor var de med på ideen, da Katie foreslog, at de skulle bede for hende. Men redderne nåede kun lige at tage hinanden og Katie i hænderne for at bede, da den mystiske præst dukkede op:
– Han kom bare hen til patienten og bad en bøn, fortæller indsatsleder Raymond Reed. Det var en katolsk præst, som have salveolie med. Derefter faldt Katie til ro, og det gjorde vi også, siger Reed.
Han undrede sig over, hvordan præsten var kommet frem. Dels fordi der ikke var tilskuere, og dels fordi vejen var blokeret flere kilometer i begge retninger fra ulykkesstedet.

Miraklet i Missouri

– Jeg ved ikke sikkert, hvordan det blev sagt, men både jeg selv og en anden redder hørte tydeligt, at vi skulle tage det roligt, at vores værktøj ville virke, og at vi ville få hende ud af bilen, forklarede Raymond Reed til tv-stationen KHQA, som lavede en udsendelse om ”Miraklet i Missouri”.
Efter at præsten havde bedt, ankom der pludselig forstærkninger, idet nabobyen Hannibals brandvæsen kom til stedet med hydraulisk værktøj, og Katie blev trukket ud af bilvraget i tide. Men da redderne vendte sig om for at takke præsten, var han forsvundet!
Raymond Reed har aldrig været udsat for noget lignende, forklarede han tv-reporterne:
– Når man først kommer til et ulykkessted, ved man ikke, hvad man kommer ud for. Vi havde masser af værktøj, og vi har den rigtige træning. Men i det her tilfælde oplevede jeg, at det ikke var andet end tro og et mirakel, der gjorde udslaget, siger Reed.
Katies bil var nemlig en god, gammel, stærk Mercedes, og nu lå metallet i flere lag. Vores udstyr kunne bare ikke skære igennem det, forklarede Reed.

Fox News udsendelse
Også ABC News bragte en reportage med et billede af Katies bil og fortalte om ”miraklet og mysteriet”.
Også ABC News bragte en reportage med et billede af Katies bil og fortalte om ”miraklet og mysteriet”.

Også tv-stationen Fox News dækkede ”Miraklet i Missouri”. Tre studieværter forklarede om sagen, viste den øde vejstrækning og lod Raymond Reed fortælle om miraklet.
Alle involverede parter spurgte sig selv og hinanden, hvem den mystiske præst kunne være. De kontaktede også områdets katolske kirker og efterlyste præsten i medierne.
Studieværterne understregede, at det var underligt, at der var blevet taget 70-80 billeder på ulykkesstedet, uden at et eneste af dem viste præsten. Men flere kunne beskrive den mystiske præst, og en kunstner fremstillede et fantombillede, som mange mente måtte forestille en vis Fader Jonathan Morris fra Ohio.

Vi tror på mirakler

Derfor havde Fox News også inviteret Jonathan Morris i studiet, hvor han forsikrede, at det ikke var ham, der var den mystiske præst. Men Morris havde en god forklaring på det, der var sket:
– Vi tror på mirakler, og vi tror på engle i den kristne tro. Hvis vi tror på Bibelen, ved vi, at det er muligt. Det er smukt, hvis det var en engel, der kom og hjalp. Men det er også smukt, hvis det var en rigtig præst, som gjorde så meget for at hjælpe en døende. Og så forsvandt han bare lige så stille bagefter i stedet for at stille sig op og sige: ”Se, hvad jeg gjorde!”, sagde Morris.

Jeg kom, salvede og gav absolution
Den mystiske præst på ulykkesstedet viste sig at være Fader Patrick Dowling.
Den mystiske præst på ulykkesstedet viste sig at være Fader Patrick Dowling.

På grund af de mange uforklarlige ting i hændelsesforløbet begyndte flere og flere at tro, at der måske havde været tale om en engel forklædt som katolsk præst.
Men så meldte den mystiske præst sig. Det var Fader Patrick Dowling, som netop havde deltaget i en messe, da han kom til ulykkesstedet:
– Jeg gav Katie syndsforladelse og salvede hende. Og på hendes opfordring bad jeg om, at hendes ben ikke skulle blive skadet. Jeg gik igen, da helikopteren skulle til at lette, forklarede Patrick Dowling.
– Husk på, at der var mange mange mennesker, som bad der … og de bad naturligvis alle for hendes helbredelse og sikkerhed, forklarede præsten til det katolske nyhedsbureau CNA.
– Jeg var sikkert en del af svaret på deres bønner: Jeg kom til stedet, jeg salvede hende og gav absolution, siger Dowling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alligevel en engel

Katie fik flere knoglebrud, inklusive brækkede ribben, men hendes venner og familien siger, at hun er glad og ved godt mod på grund af den tilsyneladende guddommelige indgriben.
– Min datter vil altid bede, når hun har problemer, fortæller Katies mor. Hun vil altid sige til folk, at de skal bede – og at de skal bede højt!
Før Fader Dowling gav sig til kende, sagde en af Katies venner:
– Vi ved ikke, om det var en præst, der kom som en engel eller om det var en rigtig engel. Men han var i hvert fald en engel for redderne og for Katie.
Men selv om præstens identitet nu er kendt – og han ikke er en ”rigtig” engel, var det alligevel et mirakel, der skete i Missouri.