Kerry tilbage med nye ideer

Udenrigsminister John Kerry kommer iaften påny hertil og menes at medbringe en amerikansk plan om sikkerhed på Vestbred-området efter oprettelse af en palæstinensisk stat.

 

Den (pensionerede) amerikanske general, John Allen, vil forelægge disse ideer for statsminister Benyamin Netanyahu på dennes møde imorgen med Kerry.

 

Kerry vil fokusere sine besøg i Jerusalem og Ramallah  på atom-anliggendet, forberedelser til en permanent aftale mellem Iran og de større magter og situationen omkring den palæstinensisk-israelske fredsproces.

 

Forhandlingsteams fra de to sider er mødtes to  gange ugentlig med deltagelse af den særlige amerikanske Mellemøst-udsending, Martin Indyk. Der er ingen fremskridt i samtalerne, og de to parter er hovedsageligt optaget af gensidige beskyldninger over bosættelsesbyggeri.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kerry ventes på sine møder med Netanyahu og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, at “ryste” de to ledere og kræve, at de vender tilbage til seriøse forhandlinger og afstår fra beskyldninger.

 

General Allens orientering vil være det første amerikanske bidrag af egne ideer om nøgleanliggender i en endelig fredsaftale. Allen, som indtil for halvandet år siden var øverstkommanderende over de amerikanske styrker i Afghanistan, blev i maj udnævnt til særlig rådgiver for Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel. Som led i denne rolle er han regeringsudsending til de palæstinensisk-israelske fredsdrøftelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

De amerikanske ideer går på at udvikle forslag  i samråd med de to sider for at afbalancere Israels sikkerhedsbehov og det palæstinensiske krav om maksimum suverænitet over en fremtidig palæstinensisk stats territorium.