Katolikker i global bønnebølge mod sult

Jann Sjursen talte ved bønnebølgens lanceringen i Danmark.
Jann Sjursen talte ved bønnebølgens lanceringen i Danmark.

Caritas Danmark er med i global kampagne.

– Vi lever i en verden med overflod. Alligevel dør millioner af sult. Det er en global skandale, som fornægter den mest grundlæggende menneskeret: Retten til mad, siger generalsekretær i Caritas Danmark, Jann Sjursen.

– Vi skal forbruge mindre, udnytte ressourcerne bedre og minde hinanden og vores regeringer om menneskets iboende ret til et værdigt liv. Sammen kan vi sikre mad til alle, siger Jann Sjursen.
164 Caritas-organisationer er gået sammen i et globalt samarbejde med det formål at bekæmpe sult inden 2025. Kampagnen, der løber over to år, blev lanceret med en global bønnebølge 10. december.
Kloden rummer ifølge Caritas ressourcer nok til at brødføde alle. Den globale fødevareusikkerhed skyldes derimod en lang række faktorer som begrænset markedsadgang, manglende ressourcer, stigende fødevarepriser og klimaforandringer, ligesom fødevarespekulationer og madspild er medvirkende til, at hvert syvende menneske i verden sulter.

Pres på regeringer

Konkret vil Caritas-organisationer i udviklingslandene lægge pres på de regeringer, som har underskrevet internationale forpligtelser om at sikre retten til mad, men som endnu ikke har udmøntet disse forpligtelser i reel lovgivning.
Kampagnens lancering blev markeret med en global BønneBølge, som begyndte i Samo i Oceanien og strakte sig over syv kontinenter og 24 tidszoner.