Åndelige vitaminpiller

s15_jcØsterby1Et andagtsord til dagen er en god og opbyggelig idé.

Sangeren Hans Jørn Østerby gør sig nu også som forfatter, der gerne vil sprede lys og opmuntring igennem en andagt til hver dag – i første omgang fra januar til og med marts.

Fra sanger til forfatter

Sangeren beskriver selv sin forundring over, at han, som ellers har svært ved at holde fokus om omfattende projekter, har begået denne bog. Forklaringen er nok, at det er drypvise bidrag med 2-3 sider pr. dag, altså passende doser både for skribent og læser.

Jordnære fortolkninger

Andagtsbogen er forholdsvist traditionel i sin opbygning, med et bibelord til at starte med, knyttet an til beretninger fra livet og Bibelen og de dertilhørende fortolkninger. Forfatteren mener ikke, han giver sig i kast med teologi, men det kan man vel nærmest ikke undgå, når afsættet er en forståelse af, hvad Bibelen siger ind i den ene eller den anden situation. Men fortolkningerne er jordnære, pointerne er langt hen ad vejen vedkommende, og budskaberne udtrykker sandheder, som kristendommen har formidlet igennem århundreder.

Et lysglimt

”At gøre Kristus kendt er at lade andre i dødens venteværelse vide, at der uden for dette lumre rum ligger en verden, parat til at bliver indtaget. Gå ud herfra! Ud i lyset, ud i livet. Ud til ham som alene kan fylde det vakuum, som måske er i dit liv …” (23. januar).
Andagtsbogen er som en åndelig vitaminpille, et tilskud til det sunde liv. Bogen bygger bro mellem Guds handlinger, vilje og væsen i et historisk perspektiv (bibelhistorierne) og nutidens menneskes behov for en levende Gud. Det er Østerbys intention at sprede lys, og det tror jeg, han gør med sin andagtsbog.

Hans Jørn Østerby:
Ind i lyset – bind 1
196 sider • 149,95 kr.
ProRex