At søge Guds nærvær i en kaotisk tid

s15_bnMalmKendetegnDer er næppe mange, der ikke kan se, at vi lever i en kaotisk tid: klimaforandringer, jordskælv, uorden i naturen, voldsomme storme, økonomisk krise m.m.

Midt ind i denne kaotiske tid har den kristne, svenske forfatter Magnus Malm skrevet bogen Kendetegn med undertitlen ”At søge Guds nærvær i en kaotisk tid”, hvor han taler om skæringspunktet mellem miraklet og hverdagen, sådan som vi kan opleve det i og med bønnen. Muligheden for at bevare kontakten med Gud midt i en travl hverdag finder forfatteren i tidebønner.
Kontakt med Gud med bedekrans
Størstedelen af bogen handler om forsoning og kontakten med Gud. Den sidste del giver praktiske eksempler på, hvordan man kan have en intens kontakt med Gud via tre tegn i form af tre små figurer i en lædersnor, som man kan have i lommen og tage frem flere gange om dagen i forbindelse med bøn (tidebøn). De tre figurer er en krybbe, et kors og en ring:
”Krybben er tegnet på Guds nærvær iblandt os: Jesus blev menneske. Korset er tegnet på, at Gud er gået hele vejen for at befri os fra synden: Jesus gav sit liv. Ringen er tegnet på, at Gud inviterer os ind i sit liv: Jesus opstod fra døden.”
Tegnene kan vi tage i hånden, når vi beder, som en hjælp til den treenighed af hjertets bøn, mundens ord og kroppens handling, der kendetegner Kristi efterfølgelse.
De tre figurer i lædersnoren, som følger med bogen, er fremstillet i oliventræ af en kristen palæstinenser, Jamel Qumsieh i byen Beit Sahour ved Betlehem.
Bogen er værdifuld i forbindelse med åndelig fordybelse og åndelig rådgivning.

Magnus Malm: Kendetegn – At søge Guds nærvær i

Bedekransen, der følger med bogen.
Bedekransen, der følger med bogen.

en kaotisk tid • 207 sider + bedekrans • 299 kr. • Boedal