Allerbedste bog i Vilja-serien

s15_cdVilja får hjælpDen pris-belønnede, norske forfatter Torhild Moen leverer endnu en meget spændende bog for børn.

Vilja har håndteret mange problemer i sit liv. Nu befinder hun sig i en situation, der kræver mere af hende, end hun kan forestille sig.
Jeg har læst og anmeldt de tre tidligere bøger i Vilja-serien, og jeg må indrømme, at Vilja får hjælp er den hidtil bedste i serien.
Vilja har en god familie og mange venner omkring sig, som støtter hende. Alligevel er hun så ked af det, at hun ikke vil gå i skole, fordi en af hendes klassekammerater mobber hende.
Tavsheden omkring det problem tager al hendes glæde. Hun har brug for nogen at snakke med for at få et nyt perspektiv på situationen, men hun er for stædig og vil klare det hele selv. Hun vil gerne flygte fra sine problemer, men Gud har en plan for hende i de kampe, hun står i.

Øget drama og udvikling

Torhild Moens skrivetalent blomstrer i den nyeste bog. Hun fortsætter med at håndtere problemstillinger i Viljas liv, som børnene kan forholde sig til, men hun har taget plottet i denne bog op på et højere niveau.
Hun har udvidet plottet ved at behandle problemer med den nye pige fra sidste bog, som nu er eskaleret fra irritation til mobning.
Et andet interessant problem er, at Vilja og Jens ikke handler på de gode råd, de får. Det illustrerer, hvordan de mange problemer, der ikke bliver løst, dermed kan føre til yderligere problemer. Vilja er nødt til at se situationen fra Regines perspektiv. Alt dette og meget mere gør denne bog spændende.
Jeg må sige, at det ikke nødvendigvis er en religiøs bog, men en af hovedpersonerne i Viljas liv er en præst. Der sker også noget i hendes liv, som hun hævder kan være et svar på bøn.
Vilja får hjælp er en meget følelsesladet og rørende bog. Jeg var særdeles begejstret for at læse den, selvom jeg er voksen. Jeg tror også, børn vil synes rigtig godt om den.

Torhild Moen:
Vilja får hjælp
64 sider • 99,95 kr. • Lohse