Erekat: ‘Israelsk bosættelsesbyggeri er en krigsforbrydelse’

Israel vil – samtidig med at man løslader yderligere 26 palæstinensere – meddele, at der skal opføres mange nye boliger i bosættelserne.

Den palæstinensiske forhandlingsleder, Saeb Erekat, betegner dette byggeri som en krigsforbrydelse. Han siger, at hvis Israel går videre med disse planer, bør den palæstinensiske ledelse anmode om medlemsskab i 63 internationale organisationer, heriblandt Den internationale Kriminal-Domstol.

– Vi fordømmer dette stærkt og anser det for ødelæggende for fredsprocessen, siger Erekat.

Lederen af Meretz-partiet, Zahava Gal-On, siger  om det forestående israelske bosættelsesbyggeri, at det er, som om Israel “giver fingeren” til  amerikanske regering.

Den israelske byggeplan omfatter opførelse af 1400 boliger, heraf 800 i bosættelsesblokke og 600 i Jerusalem.

Fangeløsladelsen finder sted i flere omgange. Der var ialt 104 fanger, men de bliver nu løsladt i grupper, med flere måneders mellemrum. Efter den nye frisættelse vil der stadig være 53 fanger tilbage. Disse anses for at være de mest kriminelle, idømt livsvarigt fængsel for mord.

Der har været store demonstrationer blandt pårørende til de, der er blevet dræbt af palæstinensere.  I Tel Aviv samledes de efterladte til et stort protestmøde i byens centrum.

En af dem bar en plakat, hvor det stod: “Skam dig –  blot i Israel løslader man mordere”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: