Fodbold, håb og Jesus

Sara Friis (tv.) og Rebecca Aabo (th.) ønsker at tage det brasilianske projekt til København.
Sara Friis (tv.) og Rebecca Aabo (th.) ønsker at tage det brasilianske projekt til København.

Mange bliver fascinerede af Brasilien. De har varmt vejr, det bedste fodbold, smukke mennesker og vuggende sambarytmer – og meget mere. Men for Rebecca og Sara var det hjertet for de fattige, som gjorde, at de måtte gøre noget helt konkret.

To unge kvinder oplevede, at de kunne gøre en forskel på en rejse til Brasilien. Det satte gang i drømmen om at gøre endnu mere.

VM i Brasilien denne sommer er lige rundt om hjørnet, og snart vil alle medier være fyldt med historier om Brasilien og dets økonomi, politik og sociale forhold.
I den velgørende organisation One Tribe, opstartet af de to unge kvinder Sara Friis og Rebecca Aabo med base i København, har Brasilien og dets befolkning dog længe været på dagsordenen.

Brasilien i hjertet

Efter en månedlang rejse i sommeren 2010 i Brasilien med et længere stop i dets nordlige egne, nærmere bestemt Recifé og den UMO-base, der ligger der, blev de begge meget berørt af de mange fattige børn i området.
– Under vores ophold på basen fik vi lov til at være involveret i to projekter, som vi oplevede gjorde en kæmpe forskel for børnene i området. Børn, som vi kunne se virkelig havde brug for hjælp, siger Sara Friis, og Rebecca Aabo supplerer:
– Da vi kom hjem til Danmark igen, kunne vi ikke lægge oplevelserne fra os, og en dag kiggede vi på hinanden og spurgte: ”Hvad nu, hvis vi kunne få flere til at støtte op om projekterne i Brasilien?” På den måde kunne vi være med til at skabe en lysere fremtid for endnu flere børn i Brasilien.
Og det blev ikke ved ”hvad nu hvis”. I efteråret 2010 så One Tribe dagens lys, og i dag sender foreningen flere tusinde kroner om måneden til de to projekter; Show de Bola og Håbets Hus i Brasilien.

Fodbold med formål

Show de Bola er et projekt, der arbejder for at skabe en bedre fremtid for børnene i Recifé igennem fodboldtræning og bibelundervisning.
Derfor har det været meget nærliggende for One Tribe at bruge netop fodbolden til at rejse penge til projektet. De sidste par år har de arrangeret en række fodboldturneringer i København, hvor alt overskuddet er sendt til Brasilien.
– Deltagerne får en sjov dag, god motion, og samtidig støtter de et godt formål. Kan det være bedre? siger Sara Friis og smiler, når hun forklarer om initiativet.

Drømme gælder også København
Det er med ønsket om at hjælpe børn som disse, at Rebecca og Sara har investeret en masse tid på projektet One Tribe.
Det er med ønsket om at hjælpe børn som disse, at Rebecca og Sara har investeret en masse tid på projektet One Tribe.

Selvom der er sket meget i One Tribe siden starten i 2010, så stiller foreningen, med Sara og Rebecca i spidsen, sig ikke tilfredse lige med det samme. Der er masser af ideer på tegnebrættet. Øverst på planlægningslisten står en rejse til Brasilien for One Tribes medlemmer og andre interesserede i forbindelse med VM.
Hovedformålet med rejsen bliver at besøge One Tribes to samarbejdsprojekter og hjælpe til der, men der bliver helt sikkert også tid til at se noget VM-fodbold. Når snakken falder på, hvad der ellers skal ske i fremtiden i One Tribe, så garanterer Sara Friis:
– Den bliver i hvert fald ikke kedelig. Vi har mange projekter og ideer, der skal sættes i gang. Så vi kan sagtens bruge flere frivillige hænder og medlemmer.
I One Tribe drømmer de nemlig om ikke kun at gøre en forskel i Brasilien, men også i deres egen hjemby, København. Inspireret af Show de Bola vil de derfor i det nye år starte et gratis fodboldhold for udsatte børn i 10-12 års alderen på Nørrebro.
– Fodboldholdet skal give børnene gode kammerater og forbilleder og på den måde give dem et alternativ til bandemiljøet, som ellers kan virke tillokkende for børn og unge, der keder sig, forklarer Rebecca Aabo engageret.
På onetribe.dk kan man læse mere om projektet, når det bliver skudt i gang, og om projekterne i Brasilien.