Lecreas nye liv

s22_CDDet er lidt over et år siden, Lecrea udgav sit seneste mixtape Church Clothes, som viste Lecrea som en, der vil række Jesus til de mennesker, der – som han selv – ikke kendte til ham.

Temaet om at der er et klart skel mellem livet uden Gud og livet med Gud, går igen på vol 2. Lecrea forsøger ikke at pakke sit nye liv ind i sukker og vat. Han vidner stadig om sine kampe og sine prøvelser og sin absolutte afhængighed af sin Herre. Der er både plads til reggae fornemmelse, dubsteb, men også RnB og tunge beats på dette mixtape.

Albummet består af hele 16 sange. Det nummer, som først har sat sig fast, er Sell Out: et statement mod berømmelse og alt det, som følger med. Fristelsen til at sælge ud og pakke det, som betyder noget væk, så man ikke støder nogen. Men Lecrea ønsker ikke at pakke noget ind. Han er bare optaget af at sige, hvad han har på hjerte, og gøre det godt.
Dette mixtape er mere tilgængeligt end det første Church Clothes. Der er flere elementer af passager med sange og melodiske stykker, samtidigt er dette mixtape meget alsidigt og behageligt at lytte til. Det er Lecreas allerstørste styrke. Man lytter! Her er virkeligt et menneske med noget på hjerte, og derfor lytter man.
Uanset om man er til badanaer eller ej, så er dette album interessant. Det er altid interessant, når man kan mærke et menneske med en historie og en evne til at fortælle den på en måde, som “kommer ud over rampen”.
Lecrea har haft et liv, som mange af os ikke kan sætte os ind i, men han vidner om, at en anden gav ham et nyt liv. Lecrea er helt klart værd at bruge tid på. Og kan man ikke lide det, kan man glæde sig over, at det er et gratis mixtape.
Torben Schmidt