Israel arresterer al-Qaida-rekrutter, der ville bombe USAs ambassade

Den israelske Shin Bet-efterretningstjeneste oplyser, at den har arresteret tre palæstinensere, heraf to fra Øst-Jerusalem med israelske identitetspapirer, for en påstået involvering i en Al Qaida-plan om at udføre terrorangreb i Israel.

Ifølge Shin Bet havde gruppen planlagt to samtidige selvmordsangreb – det ene mod den amerikanske ambassade i Tel Aviv og det andet mod det internationale konferencecenter Binyanei Hauma i Jerussalem.

Gruppen havde tillige haft til hensigt at angribe en bus på vej mellem Jerusalem og Ma’aleh Adumim ved at skyde mod dens hjul, så den væltede, før de ville skyde på passagererne på nært hold og derefter redningsfolkene.

De tre mænd blev arresteret den 25. december, men først idag er der givet grønt lys for oplysninger om sagen. Jihad-grupper der er tilknyttet Al-Qaida i Gaza-striben, havde rekrutteret de tre mænd over internettet.

Rekruttøren, der blot identificerer sig med sit tilnavn Arib al-Sham (“den fremragende fra Syrien”), havde sagt, at han arbejdede for Asyman al-Zawahiri, som overtog ledelsen af Al Qaida, efter at amerikanerne dræbte Osama bin-Laden i maj 2011.

Shin Bet oplyser, at de fleste globale Jihad-grupper, der opererer i Mellemøsten, bruger internettet til at lede efter egnede kandidater, udstede ordrer og lære om operationsmetoder. Derefter arrangeres der et møde med agenten og en kort uddannelsesperiode, før planen udføres.

De tre mænd er – fra Øst-Jerusalem – den 24-årige Iyad Abu Sa’ara, den 31-årige Roubeen al-Najma, og den 22-årige Alaa Ranem fra landsbyen Al-Aqaba nær Jenin.

Ifølge planen som Abu Sa’ara og Sham drøftede, ville de tre selvmordsterrorister sprænge sig selv i luften under en konference eller forestilling i kongrescentret og også prøve at angribe rednings-folkene. Derefter ville Abu Sa’ara ankomme i en lastbil og detonere denne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samtidig skulle de to andre terrorister udløse deres selvmordsmekanosme ved indgangen til den amerikanske ambassade i Tel Aviv.

Sham og Abu Sa’ara havde planlagt at bringe en gruppe udenlandske terrorister til Israel ved hjælp af falske russiske pas og under foregivende af at være turister.

En talsmand for det amerikanske udenrigsministerium vedkender oplysningen om, at al-Qaida havde haft den amerikanske ambassade i Tel Aviv som mål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– USA følger nøje situationen og har kontakt med den israelske regering om sagen, sagde talsmanden