Belgien giver børn ’ret til at dø’

Pro-life grupper reagerer stærkt mod Belgiens nye lov, der tillader uhelbredeligt syge børn uanset alder at anmode om – og modtage – aktiv dødshjælp.
– Det er både afskyeligt og umenneskeligt, hævder modstanderne fra Pro-Life grupperne. Intet civiliseret samfund tillader børn at dræbe sig selv. Det er som at give børn en ladt pistol, sagde Roger Kiska fra Alliance Defending Freedom.
Det belgiske underhus vedtog loven med 86 stemmer for og 44 imod sidste torsdag.
Også organisationen Joni and Friends, som hjælper handicappede og deres familier verden over, har kritiseret loven og minder om FN konventionen, som udtrykkeligt nævner, at enhvert menneske, inklusive handicappede, har samme ret til livet som alle andre.
– Det er afskyeligt, at vi skal bebyrde et barn med sådan et uhørt ansvar, som det er at skulle vælge, om deres liv skal afsluttes. Samfundets uskrevne love har altid fået os til at beskytte vores børn, ikke slå dem ihjel – og slet ikke tillade dem at slå sig selv ihjel, skriver Joni Eareckson Tada.
Lederen af Belgiens katolske kirke, som 75 procent af befolkningen er medlem af, holdt bedevagt mod loven sidste uge.
– Hvorfor giver loven mindreårige det ansvar, når de ellers skal vente, til de er 18 med flere andre rettigheder, spørger ærkebiskop Andre-Joseph- Leonard.
Bodil