Der er håb for Danmark

Teolog Ajith Fernando har fravalgt en international karriere for at tjene Gud i Sri Lanka.
Teolog Ajith Fernando har fravalgt en international karriere for at tjene Gud i Sri Lanka.

Ajith Fernando opgav en international karriere for at arbejde i Sri Lanka, hvor kristne forfølges. – Det bedste er at være der, hvor Gud vil have dig, siger han.

Ligene flød i floderne, da Ajith Fernando og hans familie i 1989 vendte hjem efter studier i USA. Men han fulgte Guds kald til at arbejde i Sri Lanka. Til sommer skal han undervise på DanskOases sommerstævne.

Trods forfølgelser af kristne og en ødelæggende borgerkrig i Sri Lanka har Fernando afvist mange tilbud om job og karrieremuligheder fra universiteter i den vestlige verden.
– Jeg har aldrig overvejet at forlade Sri Lanka. Sri Lanka er i en nødens time, og jeg har aldrig følt, at jeg ofrede noget ved at blive her.
Det bedste sted at være er der, hvor Gud har kaldet dig til at være – også selvom det indebærer besværligheder og frustrationer, siger Ajith Fernando, som skal være hovedtaler og bibelunderviser på SommerOase 2014.

Håb for Danmark

Ajith Fernando håber, at han kan være med til at give håb til kristne i Danmark.
– Jeg kommer med en bøn om, at Gud vil bruge mig til at indgyde håb i en situation, hvor mange har en fornemmelse af at være med i et slag, som de er i gang med at tabe. Mange kristne lever defensivt og har intet håb og ingen drøm om vækkelse.
Men der er al mulig grund til håb, mener Fernando og understreger, at han beder meget for vækkelse i Vesteuropa.
– Når jeg har rejst i den vestlige verden, så vender jeg altid tilbage imponeret over de kristne her, for jeg tænker, at det på mange måder må være mere svært at være et troende menneske i Vesten end det er i andre dele af verden.
Frustration og lidelse er nøglen til frugtbar tjeneste for evangeliet – også i den vestlige verden. For når man har kæmpet med svære ting, så kan man blive en meget effektiv leder, hvis man ikke flygter fra det, som er svært, mener Ajith Fernando.
Han har i mange år arbejdet i Youth For Christ i Sri Lanka og har samtidig undervist over hele verden og opbygget et imponerende forfatterskab.
Han er et ydmygt menneske med en brændende passion for evangeliet og et stærkt budskab til kristne i Vesten, fortæller DanskOases formand, Jesper Fodgaard.