Danske volontører hjælper i Jerusalem

Nogle af de danske volontører arbejder i børnehaver eller skoler i Jerusalem.
Nogle af de danske volontører arbejder i børnehaver eller skoler i Jerusalem.

Syv nye volontører ankom til Joffihuset i Jerusalem den 30. januar. Her skal de for den kristne danske bevægelse ”Ordet og Israel” og Israels diakonale projekt ”Yad va Lev” lave frivilligt arbejde, der skal komme ressourcesvage israelere til gode.

I løbet af volontørernes fem dages arbejdsuge skal de blandt andet sætte lejligheder i stand, besøge ældre, arbejde på en skole for autistiske børn, arbejde i en børnehave med både jødiske, kristne og arabiske børn samt ekspedere i Bibelselskabets boghandel.
De unge bor i Joffihuset i Jerusalem sammen med lederparret Margrethe og Peter. En gang om måneden vil der blive arrangeret forskellige ture for dem.
– Det er også spændende, at man under opholdet skal på forskelige ture rundt i Israel og have bibelundervisning. Det er en god blanding både at kunne hjælpe en masse mennesker og på samme tid få undervisning med hjem i bagagen.
Men størst af det hele er at få lov til at blive brugt og hjælpe det jødiske folk, siger Anna Kathrine, volontør for ”Ordet og Israel”.
Turene i landet kan være vandreture, bilture, oplevelsesture og strandture med bibelundervisning i det fri, hvor volontørerne også overnatter.
Jakob