Egypten opretter bufferzone ved grænsen til Gaza-striben

Egypten forstærker nu dets grænser efter det dødelige terroristangreb mod en turistbus i Sinai nær grænsen til Israel, hvor fire blev dræbt og mange såredes.

Forstærkningen omfatter oprettelse af en 500 meter dyb bufferzone ved grænsen til Gaza-striben og ødelæggelse af tunneller og bygninger, der har tjent terrorister.
Ifølge det palæstinensiske nyhedsbureau Ma’an er 10 tunneller og syv bygninger blevet sprængt i luften.

Operationen begyndte med en militæraktion i grænsebyen Rafah. Den sætter fokus på den voksende spænding mellem islamiske aktivister og det egyptiske styre. Siden september har egyptisk militær i området udført den største mobilisering af styrker i Sinai siden Yom Kippur krigen i 1973.

Den egyptiske generalmajor, Ahmad Ibrahim, siger at næsten 800 tunneler er blevet ødelagt i det sidste år. Palæstinensiske talsmænd i Rafa anslår, at 95 procent af tunnellerne er blevet sprængt i luften…

Flere særlige egyptiske infanteriafdelinger er blevet bragt til området som erstatning for uerfarne grænsevagter, og der er mobiliseret pansrede mandskabsvogne med maskingeværer.

Skønt det nye grænsehegn, som Israel har oprettet, har vist sig at være effektivt med at standse afrikanske infiltratorer, fortsætter smugleriet.
Em israelsk militær talsmand siger, at smuglere, der prøver at krydse over grænsen, har udviklet en sofistikeret teknik i de sidste måneder.

Der foreligger stadig intet om, hvilken gruppe, der udførte angrebet mod turistbussen i Taba-onrådet for nogle dage siden.

Bussen var fuld af sydkoreanske kristne pilgrimme, hvoraf tre blev dræbt. Også buschaufføren blev dræbt og næsten alle de øvrige passagerer såredes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sydkoreanske kristne pilgrimme aflyser nu deres rejse til Egypten, oplyser bladet “The Korea Times”.