Kærligheden kom til den kidnappede soldat

Ligesom for at gøre det hele endnu mere romantisk blev historien om, at den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit, havde fundet kærligheden offentliggjort i israelsk presse på selve kærlighedens dag – Skt. Valentine’s Day.

Gilad Shalit, 27, der var i fokus verden over under sine fem år i fangenskab i Gaza-striben, mødte Adi Sigler, 20, tilfældigt på en bar i Tel Aviv. Og de har været sammen siden. Deres forhold er seriøst.

De er blevet interviewet af weekend-magasinet til “Jerusalem Post”, og siden da er projektørlyset kastet på dem.

Adi var blot en lille pige på 12 år, da Gilad blev kidnappet nær grænsen til Gaza og slæbt i fangenskab. Hele verden fulgte hans skæbne. I Norge var der en stor indsamling af underskrifter for at få ham fri.

Parret fortæller i interviewet om en episode, da de sammen med Adis moder var på indkøb i et marked i Tel Aviv.
– I løbet af nogle sekunder efter vores ankomst flokkedes en stor menneskemængde dertil, som om Gilad var på tourne som vordende USA-præsident, siger Adi. Min mor var skræmt til at begynde med, men gav sig så til at le. Masser af mennesker ville fotograferes sammen med ham.

Gilad: – Det er mærkeligt, fordi vi gerne vil leve et almindeligt liv og føler os adskilt fra alt dette. På den anden side er det altid spændende at mærke denne sympati fra folk, jeg ikke kender.
Det er, som om vi deler en erfaring, og det er meget stærkt.

Han siger videre, at Israel er et varmt land, og at dets indbyggere ofte ikke har nogen grænser, skønt de har gode intentioner. Han siger, at han kan forekomme introvert, men at han er åben over for mennesker, som står ham nær.

På spørgsmålet, hvad der er den mest betydningsfulde begivenhed i hans voksne liv, siger Gilad:
– Da jeg skulle til middag for første gang hos Adis familie. Vi er to almindelige mennesker, der har mødt hinanden og ønsker at dele et liv sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Adi: – Det er svært for mig at have et forhold, når hele landet føler, at det er en del af det. Der var også grimme ting, som når nogle sagde, at jeg rider på ryggen af Gilads ry. Jeg var ikke forberedt på at reagere på sådanne fornærmelser. Pludselig blev et intimt og rent forhold meget offentligt.

Gilad: – Nogle sagde, at vi bare hyklede, og at vores forhold ikke er baseret på sand kærlighed. De tager helt fejl. Vi har en kærlighed, som kun få kommer ud for, og som jeg håber, at alle kan have.

Til slut bliver de spurgt om deres hemmelighed for et godt forhold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gilad: – At være vores egne vogtere. Vi er ikke afhængige af noget udefra. Selv om der skulle være noget ubehageligt, vil vi ikke lade det komme ind vores hjem.

Adi. – Ikke at falde i søvn, når vi er irriterede. Prøv at tale om alt og prøv at opklare alt.