Terrorister dræber fire i bus nær Israels grænse

Fanatiske terrorister har angrebet en turistbus i Sinai nær grænsen til Israel og dræbt fire passagerer, mens 29 såredes.
Der var 33 passagerer – mange af dem kristne pilgrimme – i bussen, der var på vej fra St. Catherina klostret op gennem Sinai-ørkenen i retning af Israel.

Hensigten med angrebet var et skade Egyptens hårdt trængte turistindustri. Angriberne menes at have været salafi-jihadister, der er tilknyttet al-Qaida. De har udført adskillige dødelige angreb mod egyptisk militær, siden hærchefen, Abdel Fatah al-Sisi, forstødte præsident Mohamed Morsi.

Morsis “Muslimske Broderskab” har fordømt angrebet, men udtalt, at flere af de dræbte var “zionister”.

Nogle egyptiske medier mener , at angrebet var rettet mod Sisi for at bringe denne i miskredit på tærsklen til det egyptiske præsidentvalg.

Ifølge egyptiske sikkerhedskilder blev en bombe aktiveret, da bussen var blot 50 meter fra den israelske grænee, i Taba-området, nogle minutter før passagererne skulle forlade bussen for til fods at krydse grænsen til Israel.

Et stort antal israelske ambulancer indfandt sig for at bringe bombeofrene til et hospital i Eilat. De blev imidlertid sendt til egyptiske hospitaler.
Angriberne siges at have tilhørt en gruppe, der er inspireret af al-Qaida, og som omfatter radikaliserede beduiner og egyptere og udenlandske guerillamænd.