Kristen psykoterapeutskole i Danmark

Læge Vibeke Møller blev i 1992 inspireret af præst og terapeut Téo van der Weele til at starte en skole for rådgivere.
Læge Vibeke Møller blev i 1992 inspireret af præst og terapeut Téo van der Weele til at starte en skole for rådgivere.

I 1993 startede læge Vibeke Møller skolen ISARPAC, som træner rådgivere i at hjælpe ofre for seksuelle overgreb. Nu starter den internationale kristne psykoterapeutskole, IPSICC.

Nu har International Psychotherapeutic School in Christian Culture (IPSICC) fået sin godkendelse som en certificeret psykoterateutisk uddannelse.

I august 2012 fortalte læge Vibeke Møller til Udfordringen, at godkendelsen ville komme i hus ’før nytår’. Det kom dog til at tage år mere, men nu er den eneste kristne psykoterapeutiske skole i Danmark, med base på Kolding Internationale Højskole, en realitet.
Hovedvægten ligger på uddannelse af terapeuter internationalt, der vil arbejde med personer, der har været udsat for overgreb, forklarer Vibeke Møller, som er leder af IPSICC.

Hjælper misbrugsofre

Siden 1988 har Vibeke Møller arbejdet for at hjælpe mennesker, der har været udsat for seksulle overgreb gennem foreningen KRIS. Hun fik inspiration fra hollænderen Téo van der Weele, som var i Danmark for at undervise om seksuelt misbrug.
I 1992 deltog Vibeke Møller i et seminar, som Téo van der Weele holdt i Schweiz, og efter bøn og mange drøftelser startede de to en skole, der skulle træne folk både i og uden for kirken i at rådgive ofre for seksuelt misbrug.
Den første skole, ESARPAC (European School of (Sexual) Abuse Related Pastoral Counselling) startede i 1993.
ESARPAC er den europæiske afdeling af den internationale organisation ISARPAC.

Kurser over fire år

Uddannelsen på ISARPAC/IPSICC foregår på Kolding Højskole over fire år og er opdelt i 11 moduler.
Mens ISARPAC tilbyder en mere grundlæggende træning for præster og andre rådgivere og sjælesørgere, vil IPSICC tilbyde en egentlig psykoterapeutisk uddannelse baseret på det kristne menneskesyn.