Fra Sømandsmissionen til Dansk Ethioper Mission

Frede Ruby Østergaard
Frede Ruby Østergaard

Sømandsmissionens generalsekretær, Frede Ruby Østergaard, skal være generalsekretær i DEM fra 1. maj.

Cand. theol. Frede Ruby Østergaard skal være ny generalsekretær i Dansk Ethioper Mission (DEM) fra den 1. maj 2014.

– Jeg brænder for, at vi som kirke og kristne møder andre mennesker med to øjne, to ører, en mund og et sæt hænder, og jeg oplever, at det er en brand, som også lever i Dansk Ethioper Mission, siger Frede Ruby Østergaard.
Den 39-årige cand.theol stopper med udgangen af april som generalsekretær i Indenlandsk Sømandsmission for at blive generalsekretær i DEM.

Alsidig missionskarriere

Frede Ruby Østergård blev cand.theol i 2005 og begyndte umiddelbart efter som ungdomskonsulent i Indre Missions Unge.
De sidste fem år har han været generalsekretær og sømandspræst i Indenlandsk Sømandsmission.
Sidste år tiltrådte han desuden som frivillig præst i den nystartede valgmenighed, Bykirken i Favrskov, der holder til i Grundfør Kirke i Favrskov Kommune. Her prædikede Frede Ruby Østergaard ved valgmenighedens første gudstjeneste den 1. december.

Præst i valgmenighed med ’klassisk kristen tro’

I forbindelse med opgaven som valgmenighedspræst udtalte Frede R. Østergaard i efteråret 2013:
– Vi har følt et behov for en menighed inden for folkekirken, som ud fra et klassisk kristent grundlag sætter fokus på Jesus Kristus som Guds gave til mennesket. Samtidigt vil forkyndelsen pege på, hvad det betyder for vores liv som kristne i 2013.
Vores mål er en menighed, som har et klart og forståeligt evangelisk budskab til alle aldre – et budskab som forkyndes så relevant, at de enkelte medlemmer bliver inspireret til at vise omsorg og næstekærlighed i deres nabolag ud fra de kvalifikationer, som man nu engang har, understregede den frivillige valgmenighedspræst.
Det har været aftalen fra starten, at Frede Ruby Østergaard kun skulle fungere som valgmenighedspræst, indtil menigheden kunne ansætte en fast præst. Det er dog endnu ikke sket.

Gift og far til fire

Frede Ruby Østergaard kommer oprindelig fra Vendsyssel. I 1996 blev han gift med Mette, som arbejder i Krifa Århus. Huset i Hinnerup deler de med deres fire børn i alderen 6 til 14 år.
I det daglige kommer de i missionshuset i Hinnerup og er med i Bykirken i Favrskov.
Stillingen som generalsekretær i Dansk Ethioper Mission har været ledig siden den 1. november 2013, hvor Sune Skarsholm forlod organisationen til en anden stilling efter otte år på posten.

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: