Tag Gud med – på arbejdet

Peter Ellerbæk var en af de mange unge, som deltog på Lederoasen i København.
Peter Ellerbæk var en af de mange unge, som deltog på Lederoasen i København.

217 var samlet til Lederoase i København, hvor de blev udfordret til at tage troen med ud i arbejdslivet og hverdagen.

Ledere og potentielle ledere var samlet for at finde ud af, hvordan mission på arbejdspladsen kan se ud.

Charles Hippsley var hentet som hovedtaler fra England, og han understregede risikoen i, at vi ganske enkelt glemmer, hvordan vi når ud til folk i vores hverdag. Kirken kommer til at leve sit eget liv, og når vi går hjem fra gudstjeneste, så ved vi ikke, hvordan vi skal overføre kirkens undervisning til vores arbejdsliv.
Nogle gange opmuntrer vi søndagsskolelederen i hendes 45 minutter i kirken, men glemmer at bede for de 45 timer, hvor hun er lærer i løbet af ugen. Men der er mange flere unåede mennesker i løbet af ugen, sagde Hippsley blandt andet. Et af hans foreslag var, at vi slutter gudstjenesterne af med et kort interview med en fra kirken, hvor de fortæller om deres arbejdsplads. Derefter beder man kort for hende og arbejdspladsen. På den måde kan man sammenkæde kirke og hverdag og opmuntre til, at troen leves ud i hverdagen. Kirken skal ifølge Hippsley også være langt bedre til at udlægge Bibelens ord, så den hænger sammen med det liv, vi lever udenfor kirkens mure.
Hvordan bruger vi Guds principper i arbejdet, lokalsamfundet osv.? Spørg jer selv om disse ting, opfordrede han.
Der var en forholdsvis stor gruppe af unge til ledersamlingen. Omkring 30 var så unge, at de kunne deltage på ungdomssporet, som var for unge under 23 år med lederansvar eller med potentiale til at få det.
En af dem var Peter Ellerbæk, på 21 år, der arbejder som ungmedarbejder på Rudehøj Efterskole.
– Det var en egentlig en spontan beslutning at tage med på Lederoase. Men jeg overvejer at læse teologi og blive præst, og så synes jeg, at det er et meget spændende sted, fordi man lærer om lederskab og det at være en leder.
Ens gudsforhold kan godt køre lidt dødt, og derfor kan det være godt at være et sted, hvor man ikke skal tage så meget initiativ ud over bare at komme, mener Peter. De to dage har sat flere tanker i gang:
– Der har været meget fokus på de forskellige generationer, og jeg ved ikke, om jeg lige præcis synes, det er på dén måde. Så det har fået mig til at tænke over tingene, siger han.

Lederoases sidste aften sluttede af med, at man kunne knæle på højre side af scenen for at fortælle Gud, hvad man ville tage med hjem, mens man kunne gå over til venstre side af scenen for at fortælle Gud, hvad man ville lade ligge tilbage, eller vende sig bort fra.
Lederoases sidste aften sluttede af med, at man kunne knæle på højre side af scenen for at fortælle Gud, hvad man ville tage med hjem, mens man kunne gå over til venstre side af scenen for at fortælle Gud, hvad man ville lade ligge tilbage, eller vende sig bort fra.