Film om kristne i Nordkorea

Filmen ’The Apostle’ skildrer forholdene for de forfulgte kristne i Nordkorea. Den er nu blevet vist i FN og for det britiske parlament.
Filmen ’The Apostle’ skildrer forholdene for de forfulgte kristne i Nordkorea. Den er nu blevet vist i FN og for det britiske parlament.

Mens 33 nordkoreanere menes at skulle henrettes for deres kontakt med en udenlandsk kristen missionær, er der udkommet en film om de hemmelige kristnes liv i Nordkorea.
Filmen hedder ’The Apostle: He Was Anointed by God’ (Apostlen: Han var salvet af Gud), handler om Chul-ho, som prøver at få landbyboere over floden til Kina og derfra til Sydkorea. Både hovedpersonen, hans famile og venner oplever terror fra de nordkorenaske soldater. Nogle af dem er villige til at modtage bestikkelse, mens andre øver vold mod de mennesker, regimet opfatter som fjender.
Hovedrolllen spilles af Kim In-kwon, som selv er kristen. Han tøvede i første omgang med at sige ja til rollen, fordi manuskriftet beskriver mange dybe, svære og sørgelige forhold i Nordkorea.
Filmens øvrige medvirkende er enten kristne eller aktivister fra Nordkorea. Filmens instruktør, Kim Jin-Moo, har brugt et helt år på at studere forholdene i Nordkorea, bl.a ved at interviewe afhoppere, aktivister og medlemmer af undergrundskirkerne.
The Apostle får stor ros af menneskeretsaktivister og blev vist på FNs menneskeretskommision i Geneve den 17. marts og dagen efter for det britiske parlament.
Bodil