Israel udsætter løsladelse af palæstinensiske fanger

Israel har udsat løsladelse af 26 palæstinensiske sikkerhedsfanger, berammet til lørdag aften i henhold til rammeaftalen for israelsk-palæstinensiske fredsdrøftelser, der blev indledt i juli sidste år.

Der er ikke fastsat noget nyt møde af den israelske komite omfattende fem ministre, der er bemyndiget til at afgøre hvilke dømte terrorister, som skal frigives. Ministerkomiteen skulle være mødtes i onsdags for at offentliggøre navnelisten 48 timer inden løsladelsen af hensyn til en mulig appel.

Statsministeriet opretholder tavshed om, hvorvidt statsminister Benyamin Netanyahu agter at udføre frigivelsen.
– Tingene er flydende, siger en fremtrædende israelsk kilde – med henvisning til, at Israel afventer om den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, der mødtes med udenrigsminister John Kerry i Amman i fire timer onsdag aften, vil gå med til at fortsætte forhandlingerne.

Den amerikanske regering har udøvet pres på den palæstinensiske ledelse til at gå med til en udsættelse af løsladelsen af den sidste gruppe fanger.

Ifølge kilder i Den palæstinensiske Myndighed (PA) skal Abbas og Kerry have et nyt møde i den kommende uge.

Fra amerikansk side betegnes Abbas-Kerry mødet i Amman som “konstruktivt”, og det oplyses, at Kerry “fortsat vil være optaget” med Abbas og Netanyahu i de kommende dage.

Mahmoud al-Aloul, medlem af Fatahs centralkomite, siger, at det fejlslagne amerikanske forsøg på at få Israel til at opfylde dets tilsagn om at løslade fangerne, har skabt tvivl om, at Washington er en “ærlig mellemmand” i forhandlingerne.

Den palæstinensiske minister for fange-anliggender, Isa Qaraqi, siger advarende, at hvis fangerne ikke løslades ved slutningen af måneden, vil dette kunne føre til uro og protester i fængslerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: