Spion og hundredevis af fanger løslades

POLLARD LØSLADES SOM LED I ORDNING MED FRISÆTTELSE AF HUNDREDER AF PALESTINENSERE

Udenrigsminister John Kerrys utrættelige mæglingsvirke har båret frugt, idet det idag meldes – med en højtstående israeler som kilde – at den dømte spion Jonathan Pollard vil blive løsladt før påske som led i en ordning, hvorunder Israel vil løslade hundreder af palestinensiske fanger, og palestinenserne er gået med til at forlænge drøftelsrne med Israel ind i 2015. 

Det palestinensiske nyhedsbureau Ma’an bringer tn tilsvarende historie idag.

Israel vil udvide løsladelsen af den fjerde og sidste gruppe fanger fra 26 til flere hundreder, omfattende fremtrædende palestinensere i israaelsk fangenskab.

Løsladelsen = af  fire grupper på hver 26 langtids fanger –  siger den israelske kilde.  en goodwill gestus over for palestinenserne.

Ifølge Ma’an vil Israel gå med til en “stille frysning” af osættelsesbyggeri å Vestbred-området, dog ikke i Jerusalem, indtil slutningen af dette år.

Kerry mødtes med statsminster Benyamin Netanyahu nu til morgen for anden i løbet af mindre end 12 timer i bestræbelsrne på at eddde de fastfrosne fredsdrøftelser.

Han afbrød sit rejseprogram i Europa i mandags med at tage til  Jerusalem og vender efter samtalen med Netanyahu tilbage tilEuropa.

Ifølge en palestinensis kilde vil Kerry tage tilbage hertil imorgen  for at mødes med den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

De israelsk-palestinensiske drøftelser var på randen af sammenbrud i weekenden. Deadlinen for en aftale var den 29. april. Nu kan der åndes lettet op i flere lejre.