Spion og hundredevis af fanger løslades

POLLARD LØSLADES SOM LED I ORDNING MED FRISÆTTELSE AF HUNDREDER AF PALESTINENSERE

Udenrigsminister John Kerrys utrættelige mæglingsvirke har båret frugt, idet det idag meldes – med en højtstående israeler som kilde – at den dømte spion Jonathan Pollard vil blive løsladt før påske som led i en ordning, hvorunder Israel vil løslade hundreder af palestinensiske fanger, og palestinenserne er gået med til at forlænge drøftelsrne med Israel ind i 2015. 

Det palestinensiske nyhedsbureau Ma’an bringer tn tilsvarende historie idag.

Israel vil udvide løsladelsen af den fjerde og sidste gruppe fanger fra 26 til flere hundreder, omfattende fremtrædende palestinensere i israaelsk fangenskab.

Løsladelsen = af  fire grupper på hver 26 langtids fanger –  siger den israelske kilde.  en goodwill gestus over for palestinenserne.

Ifølge Ma’an vil Israel gå med til en “stille frysning” af osættelsesbyggeri å Vestbred-området, dog ikke i Jerusalem, indtil slutningen af dette år.

Kerry mødtes med statsminster Benyamin Netanyahu nu til morgen for anden i løbet af mindre end 12 timer i bestræbelsrne på at eddde de fastfrosne fredsdrøftelser.

Han afbrød sit rejseprogram i Europa i mandags med at tage til  Jerusalem og vender efter samtalen med Netanyahu tilbage tilEuropa.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge en palestinensis kilde vil Kerry tage tilbage hertil imorgen  for at mødes med den palestinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

De israelsk-palestinensiske drøftelser var på randen af sammenbrud i weekenden. Deadlinen for en aftale var den 29. april. Nu kan der åndes lettet op i flere lejre.