125.000 ventes til Israel i påsken

Omkring 125.000 turister og pilgrimme ventes til Israel i påsken, der allerede står i pavebesøgets tegn.

Pave Francis I ventes at besøge Det hellige Land den 25.-26, april, men allerede nu summer det af aktivitet på de religiøs-historiske steder, han vil besøge.

Blandt de steder, der er på hans liste, er Gravkirken, Getsemane Have, Nadversalen og Oliebjerget.

En delegation fra Vatikanet og pressekorpset fra pavestaten vil blive indkvarteret paa det pavelige institut og hotel “Notre Dame”, ved en af indgangene til Jerusalems Gamle By.

I en udtalelses fra det israelske turistministerium hedder det, at “festligholdelsen af påsken her er en bevægende og uforglemmelig oplevelse for alle troende”.

Jerusalem vil i påskedagene være fuld af mennesker fra hele verden.

Palmesøndag vil over et tusind protestantiske og katolske pilgrimme strømme ned ad Oliebjerget, syngende hymner og viftende med palmegrene, som en genoplivelse af Jesu triumftog ind i Jerusalem.

Skærtorsdag vil andagtsøgede mindes den sidste nadver ved Jesu afvaskinng af apostlenes fødder, før hans arrestation i Getsemane. Den latinske patriark vil i Gravkirken som en imitation vaske fødderne på sine præster.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Protestantiske troende vil gå i procession fra St.George Katedralen til Forløserkirken og Christ Church til Getsemane.

Langfredag, den dag Jesus blev korsfæstet og begravet, vil tusinder af andagtsøgende gå i procession fra Getsemane til andre hellige steder i Jerusalem.

Dagen for Jesu genopstandelse vil den latinske patriark gå i spidsen for en procession til Gravkirken, hvor der holdes en mangesproget andagt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skandinaver i stort tal ventes at flokkes til den protestantiske dansk-norske opstandelses-gudstjeneste påskedag om formiddagen i Gravhaven.

Der er lovet godt vejr i påsken, d.v.s. temperaturer på højde med en nordisk sommerdag.