Lieberman melder sig som statsminister-kandidat

For nogle år siden våndede mange i Israel og ude i verden sig ved tanken om at få den russisk-fødte israelske politiker, Avigdor Lieberman, som udenrigsminister.

Men det blev han.

Nu har han – manden som mange elsker at hade – meldt sig som statsminister-kandidat.

Det har han gjort i New York, hvor han – i en tale i bydelen Brighton Beach med mange russisk-jødiske indbyggere – sagde, at han går ind for snarlige nyvalg i Israel og mere end antydede, at han ønsker at blive regeringschef.

Han sagde, at blot i Israel kan en ung russisk indvandrer opnå at blive udenrigsminister efter kun få år i landet og henviste til, at Israels nok kendteste russisk-jødisk immigrant, Natan Sharansky, har posten som formand for indvandrerorganisationen “Jewish Agency”, mens en anden russisk-jødisk indvandrer, Yuli Edelstein, er formand for knesset.

Og så sagde han:
– Måske Israel snart vil have en russisk-talende statsminister.

Liebermann talte på et møde arrangeret af en række jødisk-russisk-amerikanske organisationer, og hans tilhørere omfattede et bredt udsnit af den russisk-jødiske befolkning omfattende teenagere og krigsvetarner, fra Lvov til Tashkent, St. Petersborg, Tbilisi og Simferopol.

I New York blev han tillige interviewet af “Jerusalem Post”s chefredaktør, Steve Linde, hvorunder Lieberman viste sig fra en ny side – ikke som den stridslystne, kompromisløse politiker – men som en slags varm, kær og tilmed humoristisk bulldog.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lieberman blev i november frikendt for at have begået ulovligheder efter mange års politiundersøgelser og er siden vendt tilbage til første række i det politiske liv i Israel, med den klare ambition at blive regeringschef.