– Dåben sætter mig fri

Her er Mikkel i Zambia på vej ind til en skole i Kabwe med madforsyninger. Turen til Zambia har dog ikke haft nogen direkte påvirkning på hans ønske om at blive døbt, men han oplevede dernede en smag på Guds nærvær og det liv i frihed, som han ønsker at leve.
Her er Mikkel i Zambia på vej ind til en skole i Kabwe med madforsyninger. Turen til Zambia har dog ikke haft nogen direkte påvirkning på hans ønske om at blive døbt, men han oplevede dernede en smag på Guds nærvær og det liv i frihed, som han ønsker at leve.

18-årige Mikkel Thisgård Christensen havde egentlig ikke lyst til at blive døbt, men så hørte han en tale, der overbeviste ham.

Selvom 18-årige Mikkel var blevet ungdomsvelsignet, så havde han egentlig ikke lyst til at blive døbt.

Men nu har Mikkel skiftet mening: Han vil døbes.
– Jeg hørte en tale af Tommy Gubi omkring dåb, om hvordan det er en del af frelsen. Dette står beskrevet i Johs. 3, 5-6, Matt. 28, 19-20, og Rom. 6,7,8, hvor Paulus skriver omkring det samme: At dåben er en del af frelsen, og hvordan det kan sætte os fri til et nyt liv, der ligner Jesu liv, forklarer Mikkel, som er ungdomsvelsignet, men faktisk ikke havde lyst til at blive døbt:
– Indtil den aften har jeg ikke haft den store trang til at blive døbt, da jeg altid har opfattet dåben som et tegn til andre mennesker om, at jeg nu er omvendt og har besluttet at stå ved den beslutning.

Et liv i frihed

Mikkel ser sin dåb som et skridt mod frihed:
– Det at blive døbt vil for mig betyde frihed til at leve med Gud, på en helt ny måde! Og fuldføre hans plan for mit liv, siger han.
Og der er ingen tvivl om, at Mikkel ønsker at leve sit liv med Gud:
– Troen for mig er mit et og alt, mit liv er opbygget på troen, sammen med alle mine holdninger. Frem mod min dåb er der en taler, der har profeteret over mit liv: At hvad jeg allerede har oplevet med Gud, kun var en forsmag, og at jeg vil opleve mange ting med Gud, siger Mikkel forventningsfuldt.