Rusland og de sidste tider

s12_cdDet endelige valgMens konflikten mellem Rusland og Ukraine har givet stof til nyhedsudsendelserne, er Det sidste valg udkommet på dansk. Rosenbergs fiktion blander verdenshistorie og bibelsk profeti på en relevant måde.

Rosenbergs politiske thrillerserie fortsætter i et endnu højere tempo. Et russisk flystyrt nær Washington DC skaber fjendskab mellem USA og Rusland. Jon Bennett og Erin McCoy bliver sendt til Moskva for at forsøge at skabe forbindelse mellem de to lande, men Rusland afbryder den. Mens de opholder sig på Kreml, bryder kampene ud, og Erin og Jon er bliver fanget uden håb om at undslippe.
En række dramatiske begivenheder indtræffer, konflikten optrappes – og Israels eksistens bliver truet. Mens verdens ledere har givet efter for Rusland, er USAs præsident nødt til at beslutte sig til, hvilken side han er på.
Med eller uden USAs støtte skal Israel kæmpe for sin overlevelse. Israel overvejer gengældelse som en sidste valgmulighed.
Overbevisende forskning
Jeg synes, at dette er den bedste af de første tre romaner.Situationerne i bogen synes dystre, og der er et skarpere fokus end i de tidligere bøger, hvilket giver en mere spændende historie.
Det sidste valg fremhæver Ruslands engagement i de sidste tider. I modsætning til Rosenbergs tidligere forudsigelser, som ofte er gået i opfyldelse, er begivenhederne i denne bog ikke sket endnu. Det gør bogen endnu mere spændende, for der er mange, som spekulerer over, hvad Rusland har til hensigt at gøre i fremtiden, efter at de har overtaget Krim.
Rosenbergs forskning i profetier i Ezekiels bog og i, hvordan det ser ud i vores dage, er grundig og overbevisende. Hvis man kan tåle den hårde tone, som bruges i bogen, kan den klart anbefales. Den lægger op til den fjerde bog i serien (Kobberrullens hemmelighed), som tidligere er oversat til dansk (anmeldt her uge 41, 2007).

Joel C. Rosenberg:
Det endelige valg
– En politisk
thrillerserie #3
448 sider • 199 kr.
Scandinavia

”Den sidste Jihad” blev anmeldt her i uge 41, 2012, og ”De sidste tider” i uge 20, 2013.
”Den sidste Jihad” blev anmeldt her i uge 41, 2012, og ”De sidste tider” i uge 20, 2013.