Alpha i Exit-programmer

s11_stor_alpha

Shane Taylor, som var den 6. farligste i England, fortæller under en gudstjeneste i Holy Trinity Brompton, hvordan han fik hjælp gennem et Alpha-kursus. Susan Garland fra North Carolina kan bevidne, at kurserne også i USA hjælper tidligere fanger til et nyt li

– Jo mere Gud, jo mindre kriminalitet, siger lederne af Alpha-kurser for fængslede.
Én af Englands farligste kriminelle mødte Jesus i fængslet for seks år siden

I 80 procent af Storbritanniens fængsler bliver de indsatte tilbudt Alpha-kurser, som har stor effekt, når det gælder forebyggelse af ny kriminalitet – og mange lærer Jesus at kende.

– De respekterede mig, forklarer Shane Taylor, som i starten kom til Alpha-møderne i fængslet, fordi der var gratis chokoladekiks.

Englands farligste

Taylor var fængslet for kidnapning og mordforsøg og havde angrebet to betjente i fængslet. Derfor sad han i et særligt sikkerhedsafsnit og fik mad gennem en lille luge. Hvis celledøren skulle åbnes, måtte der være 4-6 bevæbnede betjente til stede.

For Taylor betød det intet, om han sad i fængsel eller ej, men den omsorg, han mødte på Alpha-kurset gjorde indtryk. Det endte med, at den hårkogte kriminelle gav sit liv til Jesus – og fik et nyt liv udenfor murene.

Stor succerate

– Fængselsstraf alene hindrer ikke, at 60-70 procent begår ny kriminalitet inden for de første tre år efter løsladelsen, siger Jack Cowley fra Alpha Prison Ministries.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg så mødre sige farvel til deres børn, når de skulle i fængsel, og det gjorde et kæmpe indtryk på mig. Jeg ville gerne hjælpe dem ud af den onde cirkel med kriminalitet, fortæller Susan Garland fra North Carolina i USA.

Hun kan som mange andre bevidne, at Alpha-kurserne forebygger ny kriminalitet – og hjælper mange til en personlig tro på Jesus.

De venter på os

Et Alpha-kursus for indsatte varer 10 uger. Det er et tilbud om at lære mere om den kristne tro uden løftede pegefingre. Mange af de ansatte i fængelserne oplever dels, at kurserne forebygger ny kriminalitet, dels at de selv lærer de (tidligere) indsatte at kende som mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er simpelthen kirkens mulighed for at møde folk ved fængselsdøren. Men den lokale kirke må arbejde med. Der er brug for mange frivillige – helst mænd. Der skal være 4-5 frivillige omkring hver enkelt af de løsladte. De har brug for omsorg og kærlighed. De venter på os, og de er bare så åbne for evangeliet. Og de har brug for hjælp til at komme ind i samfundet igen, siger de amerikanske Alpha-ledere.

Man kan høre Shane Taylor og andre tidligere kriminelle fortælle deres historier på YouTube.