Fortæller om Jesus

Hver aften løb hundredvis af malesere frem som respons på indbydelsen til frelse.
Hver aften løb hundredvis af malesere frem som respons på indbydelsen til frelse.

Hvert år tager nogle danske kristne med på Gospel Outreach’s kampagner. For egen regning bruger de ferien på at hjælpe Per Hyldgaard med at forkynde evangeliet og helbrede de syge rundt om i verden. Her er en reportage fra det muslimske Mali i Vestafrika, hvor tre nye kirker blev plantet.

Det muslimske Mali er for tiden et af verdens brændpunkter. Al-Quaeda ønsker at overtage landet, som hidtil har fungeret som en verdslig stat med plads til kristne.

Efter en voldsom borgerkrig har FN nu tropper i landet, og der er nu igen forholdsmæssigt roligt. Trods alt dette er der mere end nogensinde åbent for evangeliet i denne nation, fortæller John Jensen fra Gospel Outreach.
Den danske organisation Gospel Outreach har netop gennemført sin tredje kampagne i nationen – og det gav et stort gennembrud for kristendommen.

Bougouni

Kampagnen foregik i Bougouni. Byen har 400.000 indbyggere og kun én lille menighed, der ingen intentioner havde om at række ud med evangeliet.
Det var derfor rette sted for Per Hyldgaard at holde en af sine kampagner. Han går nemlig efter at forkynde kristendommens budskab i områder, hvor der ellers ikke sker ret meget mission – som fx den fransktalende del af Afrika.
Kampagnen var vel forberedt af den samarbejdspartner i Mali, som Gospel Outreach organiserer sammen med.
Ud over forberedelse af selve kampagnen var der forinden købt to grunde og lejet en bygning, i forventning om at der ville komme nye kirker ud af disse møder. Tidligere kampagner i Mali har resulteret i nye menigheder.

Fra 2 til 7

For to år siden holdt Per Hyldgaard en kampagne i byen San, hvilket resulterede i to nye menigheder. Disse to menigheder er så siden multipliceret til syv kirker i det område!

2.000 gav respons
De nye kristne fik allerede næste dag undervisning om, hvordan de kan følge Jesus Kristus.
De nye kristne fik allerede næste dag undervisning om, hvordan de kan følge Jesus Kristus.

Ikke færre end 2.000 deltagere gav i løbet af de fem aftenmøder respons på Per Hyldgaards invitation til at tage imod frelsen i troen på Jesus.
Hjerterne var åbne og længselsfulde efter Gud, og flere aftener løb folk frem, når invitationen blev givet. Mange blev også udfriet fra dæmoner, og andre vidnede om helbredelser og mirakler, der havde fundet sted. Blandt andet en dreng, der i tre år havde været døv på sit ene øre.
Seminar for de nye
Hver formiddag var der så undervisning for dem, der havde givet respons aftenen forinden, og mange kom til denne undervisning. Traditionelt holder Gospel Outreach seminar for kirkeledere om formiddagen, når de holder kampagne, men der var jo ikke nogen at holde seminar for i denne by på grund af, at der ingen kirker var!

3 nye menigheder

Kampagnen sluttede lørdag aften, og allerede søndag morgen blev de forventede tre nye kirker startet i hvert sit område af byen. Der er flyttet et pastorpar samt to hjælpere til byen for at tage sig af de nye kirker. Allerede om søndagen fortalte den nye pastor, Pierre Kemafoubome, at der det ene sted var mødt over 200 nye kristne op, og man var også allerede gået i gang med at døbe folk.

Med fra Aalborg
I tre år havde drengen været døv på sit ene øre, men efter forbøn kan han høre.
I tre år havde drengen været døv på sit ene øre, men efter forbøn kan han høre.

Benjamin Harbo Møller fra Aalborg var med Per Hyldgaard på turen. Han siger:
”Det er fantastisk at se missionsbefalingen udført så klart og direkte på korstog med Gospel Outreach.
At gå til byer og områder med ingen eksisterende levende kirke er en fantastisk pionertjeneste for at nå de fortabte med evangeliet.
Det er åbenlyst, at det, der er sket i Mali i løbet af fem dage, er fra Gud. Det ville tage mange år for den lokale kirke at opnå det på egne ben.”
Også et par pastorer fra Tjekkiet var med, og de var begejstrede for, hvad de så. Den ene, Bohuslav Wojnar, siger:
”Jeg er overvældet og taknemlig overfor Gud for, at jeg har fået lov at være vidne til dette. At se så mange mennesker give deres liv til Jesus hver aften – sikke en respons!
Det er utroligt, at man kan starte tre nye menigheder på denne måde.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gospel Outreach og Udfordringen samarbejder om kristne kampagner. Du kan støtte arbejdet på reg. nr. 9046, konto nr. 457-34-58449. mrk. Udfordringen.