Kristne bidrager til ukraniske jøders ankomst til Israel

Kristne verden over har gennem Den internationale Kristne Ambassade (ICEJ) i Jerusalem bidraget væsentligt til, at de første grupper ukrainske jøder – ialt 66 personer – kom til Israel idag.

Det var mennesker i alle aldre, enlige og familier, der ankom til Israel i flere fly, få dage før israelerne kan fejre 66 året for statens oprettelse. Efter en haste-anmodning fra indvandrerorganisation Jewish Agency skaffe ICEJ midler fra kristne fra hele verden til at bekoste flyrejsen, foreløbig for 100 personer.
I de senere år har ICEJ hjulpet omkring 115.000 jøder til at immigrere til Israel, heraf 42.00 fra Ukraine. Nogle af dem blev reddet af kristne frivillige fra konfliktzoner i Transnistra-området.
DE nyankomne ukrainske jøder blev i luhavnen budt velkommen til Israel af ICEJ’s eksekutivdirektør, Juergen Buehler, der sagde:
– Krisen i Ukraine har skabt usikkerhed for fremtiden hos ukrainske jøder, og vi har handlet hurtigt med at bringe jøder i farezoner til Israel. Det er et privilegium at byde Jer velkommen hertil.
Jøder har levet i Ukraine siden det 8. århundrede. Den jødiske befolkning i Ukraine tæller idag 70.200.
I Israel lever idag 340.000 ukrainske jøder.

Richard Oestermann