Oplagt opgavebog til søndagsskolen

s17_jcMere sjov med BibelenPå 22 opslag og 48 farvelagte sider fortælles der historier fra Jesu liv. Sammen med historierne er der forskellige typer opgaver, så hæftet kan aktivere børnene i timevis. Unitas Forlag står bag denne oversættelse af Bethan James’ og Heather Stuarts opgavebog i klassiske søndagsskole-materiale-stil. Billederne på siderne minder mig om flonellografen fra min barndomssøndagsskole, hvor figurerne kunne flyttes rundt omkring på lærredet, mens den øvede søndagsskolelærer fortalte historierne om Jesus, der forvandlede vand til vin, helbredte en lam mand, gik på vandet eller mødte den lille tolder, som var kravlet op i et træ. Og så alligevel ikke … udtrykket er mere moderne, mindre naturalistisk, og det er tydeligvis ikke meningen, at de som sådan skal ligne rigtige mennesker, men snarere primitive illustrationer, som skaber liv på siderne.

Tekstnær læsning

Kigger man på selve opgaverne, er de meget forskelligartede; fra simple øvelser med at trække linjer mellem spørgsmål og svar, til find fem fejl i teksten eller kodebryder-øvelser. Denne variation betyder, at materialet har en længerevarende nyhedsværdi, hvilket forøger dets succesmulighed i nutidig søndagsskole-kontekst. Samtidige er de simple opgaver gode til at sikre en tekstnær læsning, hvor børnene skal bruge detaljer og pointer fra historierne for at løse opgaverne og således skærpes i deres opmærksomhed omkring disse.

En oplagt idé til søndagsskolen

Med 22 oplæg er der til ca. et halvt års søndagsskole, hvis man altså vil følge materialet fra ende til anden. Ellers kan de 22 oplæg udmærket bruges som supplement til den undervisning, som i øvrigt finder sted i søndagsskoler og kirkelige børneklubber. Herhjemme har vi også hygget os med opmærksomme lytteøvelser, når min datter læste historierne op og bad os besvare spørgsmålene. Men søndagsskolen må være den oplagte målgruppe.

Bethan James: Mere sjov med Bibelen Opgavebog plus bibelhistorier 48 sider • 48 kr. • Unitas