En smuk og følsom lytterrejse

s22_lovewillhavethefinalwordJason Gray er tilbage stærkere end nogensinde. Det er hans 4. albumudgivelse, og han er for alvor ved at slå sit navn fast. Albummet har modtaget store rosende ord og er blevet taget godt imod – og det forstår man godt.

Jason Gray bevæger sig i sing-and-songwriter-genren, hvor hans tekster er meget i fokus, og musikken er lavet lyttervenligt. Musikken er utrolig simpel, og der er ikke lagt vægt på, at det skal være så kompliceret. Og nogle gange er simpelt, bedst! Det fungerer hos Jason.
Der er ikke et eneste nummer på pladsen, som man ikke på en eller anden måde finder fængende. Musikken er lyttervenlig, man bliver hurtigt tiltrukket af det, og det er ikke noget, man bliver træt af efter et par numre.

På dette album har Jason også gjort sig særlig umage med det lyriske univers. Alle sangene er en fortælling, og derfor er det ikke få ord sat sammen med et ”catchy” omkvæd, men det er hans egen fortælling om tro, sandhed og nåde.
Særligt nåden kan man ikke undgå i dette album, og Jason beskriver det så flot, at jeg bliver påmindet om, at vi har brug for nåde. Det er ikke svært at komme med eksempler, men jeg vil hellere anbefale dig at google teksterne for at få ram på hele helhedsbilledet, da det er en fortælling gennem en hel sang. Og netop det er noget utrolig unikt og smukt, som Jason Gray har fået strikket sammen.
Albummet er noget af det bedste, jeg har hørt længe, og det er en klar anbefaling. Det er fyldt med fortællinger om Guds sandhed, nåde og håb.
Filip Simonsen