Ganske fin alternativ andagtsbog for børn

s15_usVennerneSnoge, larver, mus, drager, pindsvin er nogle af de dyr i skoven, som læseren af Vennerne i dyreskoven lærer at kende gennem en række fortællinger, der alle tager deres udgangspunkt i hverdagssituationer.

Bogen er velegnet til at læse højt af i forbindelse med børnearbejde, derhjemme eller der, hvor det nogle gange ville være godt at bruge nogle lidt anderledes ord og billeder end dem, man sædvanligvis selv disker op med omkring hverdagsemner, som større børn tænker over. Faktisk en fin bog til situationer, hvor det måske kan være lidt vanskeligt med andagt, fordi målgruppen måske ikke er så parat til det, men også hvis du selv er nybegynder her.
Alle kapitlerne er bygget op på samme måde, med en fantasirig fortælling, en refleksion og en lille afsluttende bøn. Sproget er let tilgængeligt, og er du en god oplæser, kan det blive rigtig levende.
Du møder løven, der får en uventet ven, som hjælper med at turde sige sandheden; anden, som er træt af at skulle være sjov; myren, som ikke følte sig værdifuld; og enhjørningen, som i bogen tildeles en særlig rolle med små skæve og sjove historier.
Hvert kapitel indledes med et smukt billede.
Bogen er oprindelig svensk, og har der titlen ”Dyrenes andagtsbog”.

Kristina Reftel:
Vennerne i dyreskoven
126 sider
250 kr.
Forlaget Tro-fast