Letlæst kvinderoman

s.15_Evas_døtreFire kvinder i hver deres generation kæmper for troen på Gud, kærligheden og det gode liv.

Fire generations kvinder kæmper en parallel kamp mellem troen på Gud, det gode liv og ikke mindst kærligheden.

I romanen møde vi fire gennemgående kvindeskæbner, Louise, Emma, Grace og Suzanne fra hver deres generation. Alle fire lider under konsekvenserne af deres egne og deres mødres valg. Kulminationen viser sig, da Emma som 80-årig ser sit barnebarn Suzannes ægteskab slå revner. Emma, der gennem mere end et halvt århundrede har gemt på en hemmelighed, er i tvivl, om hun skal afsløre hemmeligheden i et forsøg på redde barnebarnets ægteskab. Vil det gavne eller blot skabe flere åbne sår?
Fortællingen starter i Tyskland 1894, hvor vi følger Louise, der møder sin Friedrich, der senere bliver præst, og hvor det levede liv udfoldes i stærke moralske rammer, ofte præget af hvad kirken dikterer.
Deres datter Emma bliver mor til Grace, og romanen fortæller her en lang historie om ulykkelig kærlighed, ensomhed, fortvivlelse, fortidens gru, familiebånd og ikke mindst kirkens betydning og indflydelse.
Den sidste af de fire kvinder, Suzannes historie er en romantisk og livsbekræftende historie, som desværre også ender ulykkeligt pga. karriere, penge og prestige.

Morale: Lær af fortiden

Romanens morale kan sammenfattes i følgende: ”Vi er ligesom trædukker, der ligger inde i hinanden, hvor hver tager form efter den, der kommer før. Nogen må åbne den sidste, nogen må bryde mønsteret. Lær af fortiden, gentag den ikke”.
Romanen er en kvindebog, den opleves lidt lang, måske fordi det specielt sidst i bogen opleves, at historien er fortalt. En på mange måder god historie, hvor kærlighed, moral og gudstro er gennemgående temaer. Det er ikke stor litteratur. Den er letlæst, og ind i mellem er der passager, der vækker genkendelse fra eget liv.
Lynn Austin: Evas døtre
412 sider • 299,95 kr. • Lohse