Samling af sjældne stunder

Mere eller mindre kendte danskere fortæller om ”et særligt øjeblik” i deres liv.

s.14 Samling af..MIT LIVS ØJEBLIK forside

I bogen Mit livs øjeblik fortæller 50 kendte danskere om et særligt ”øjeblik”, der har fået stor betydning for dem.

Du kender det sikkert, livet synes at forme sig på en særlig måde, og så alligevel så oplever du et øjeblik, hvor du må stoppe op, hvor du bliver bragt i en speciel situation eller mødes af livets underfundighed.
Det er øjeblikke, der i første omgang kan opleves som tilfældigheder, men senere viser, at det har været med til at tegne en ny vej i livet, en ny bekræftelse på at være på ret vej, en ny erkendelse, der fører til en ny åbenbaring af det forunderlige liv.
De medvirkende i bogen fortæller scener fra virkeligheden og fremlægger frimodigt deres ”øjeblik”, så vi alle kan enten lære deraf eller føle os berigede i vores egne livssituationer.
Øjeblikke er fortalt af bl.a. Ole Hartling, Poul Dissing, Lisbeth Zorning og Knud Romer. Der fortælles om sorg, angst, politik, familie, mod, ensomhed m.m.

Et par fortællinger gør særligt stærkt indtryk

Første fortælling, der fik mig til at stoppe op, er af Mette Frederiksen. Hun fortæller om en lærer, der gjorde en forskel ved ikke kun at se på symptomet, men på mennesket (barnet) bag, der havde brug for et knus. Budskabet er, at kærligheden ikke er nøjeregnende og ikke tæller chancer og muligheder, men at kærlighedens væsen netop er, at der altid er plads til en chance mere – og et kram.
Fortællingen af Ole Hartling handler ligeledes om kærlighed, men det er den kærlighed, der er mellem to mennesker, og det er om forskellen på at være afholdt og være holdt af. Man ville vælge at være elsket, men at være elsket, fordi man er elsket, og lige der forstår man, at kærligheden ikke er et regnskab, der kan gøres op efter fortjeneste. Denne erkendelse oplever Ole Hartling kort tid før, hans anden kone dør.
Tredje fortælling, jeg vil fremhæve, er af Peter Olesen. Den handler om at angribe livet i alle dets facetter og farver. At søge livsglæden, leve positivt og tage for sig af livets muligheder uden at sætte ansvarligheden til side.
Alle fortællinger gør indtryk, og det er nok netop, fordi de står lysende klare og har medført en bevidsthed om ”det særlige” – øjeblikket.
Bogen er bygget op med et portrætbillede af hver bidragyder, der på de kommende to sider så fortæller sit ”øjeblik”. Bogen kan læses i bidder og er nem at vende tilbage til. En fin gavebog til alle, der kan lide at læse biografier og livsfortællinger. Målgruppen vil være modne læsere.
Alle historierne er fortalt til Lars Henriksen og Daniel Øhrstrøm.

Anmeldt af Ulla Schødt

Mit livs øjeblik – 50 kendte danskere fortæller
207 sider • 249,95 kr. • Kristeligt Dagblads Forlag