Fjern spejlet

Af Henrik Engedal ung@udfordringen.dk
Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk

Vi sammenligner os bevidst og ubevidst med hinanden, når vi bruger Facebook, er sammen med venner, eller er på vores studie eller arbejde.

Prøv at tænke på, hvor meget af dit liv du har brugt på at sammenligne dig med andre menneskers liv, oplevelser, udseende, status, karriere osv. Det bliver hurtigt til ret meget, ikke?
Der blev engang lavet en undersøgelse, som viste, at jo flere muligheder vi har, jo mindre glade bliver vi for vores valg. Det skyldes, at vi sammenligner os med de ting, vi fravælger. Og jo flere ting vi fravælger, des mindre glade bliver vi for vores eget valg. Løsningen er ikke nødvendigvis at afskære sig fra at have valg, fuldstændigt, men et simpelt liv med få valg gør simpelthen dit liv lettere og gladere.

Og må jeg komme med et godt råd?

Prøv at øve dig i at vende blikket fra dig selv. Prøv at lade være med at sammenligne dig så meget med andre. Det gør dig slet ikke gladere – tværtimod, faktisk.
Jeg vil opfordre dig til ikke bare at SE på Jesus, men at TILBEDE Jesus! Gør det i lovsangen og i bønnen.
Når du gør det, så kommer resten af verden i perspektiv. Du ser, hvem du er, og du bliver opmærksom på Guds nåde og velsignelse i dit liv.
Så fjern spejlet, og tilbed Jesus.