Israelere og palæstinensere skal forhandle i Kairo

En palæstinensisk delegation er nu på vej til Kairo at forhandle med Israel om oprettelse af en våbenhvile. En israelsk delegation er allerede ankommet til den egyptiske hovedstad.

Imens vil den israelske regering mødes senere idag for at blive orienteret om den militære situation i Gaza-striben. Mødet finder sted, efter at det israelske sikkerhedskabinet har vedtaget at forsætte kampen mod Hamas med fuld styrke.

Den israelske delegation omfatter statsminister Benyamin Netanyahus rådgiver, Isa’ac Molho, chefen for Shin Bet-efterretningstjenesten Yoram Cohen, og lederen af forsvarsministeriets politiske afdeling, Amos Gilad.

Israelerne har allerede mødtes med egyptiske efterretningsfolk for at drøfte Kairos samtaler med palæstinensiske fraktioner i Gaza-striben og med Den palæstinensiske Myndighed (PA).

De palæstinensiske forhandlere er ledet af PA-præsident Mahmoud Abbas og omfatter repræsentanter for Hamas og Islamisk Jihad.

En PLO-embedsmand, Wasel Abu-Youssef siger, at man vil prøve at opnå en 3-5 dages våbenhvile, hvorefter der skal forhandles i Kairo om en permanent aftale.

Ifølge Abu-Youssef vil repræsentanter for FN, Qatar, Tyrkiet, Rusland og andre lande medvirke til at opnå en langtids våbenstilstand.

Mens det israelske kabinet drøftede operationen i Gaza, blev en svær byge af raketter afskudt mod Israel fra Gaza. “Rød farve” advarselsignalet lød seks gange i træk, mens 10 raketter blev affyret mod den raketramte by Sderot. To raketter faldt ned inde i byen, nær en skole og en offentlig park. Syv raketter blev opfanget af “Iron Dome”-batterier. Nu til morgen blev en “Grad”-raket afskudt mod Beersheba.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I de sidste 24 timer er 85 sårede blevet bragt til Barzilai Medical Center i Ashkelon, såvel soldater som civile. 39 af dem, heraf 37 soldater blev indlagt.

“Vil ødelægge tunnellerne”

Netanyahu har idag udtalt, at han ikke vil acceptere noget våbenhvileforslag, som ikke vil tillade det israelske militær at fuldende ødelæggelsen af terrortunnellerne.
– Vi har neutraliseret snesevis af disse tunneller og er besluttet på at fuldende denne mision – med eller uden en våbenhvile, sagde Netanyahu.


Artiklen fortsætter efter annoncen: