Marianne er ny leder i Kristelig Handicapforening

Marianne Søndergaard
Marianne Søndergaard

– Arbejdet for de handicappede hænger godt sammen med min tro, siger biolanalytiker Marianne Søndergaard om sit nye job.

Kristelig Handicapforening har ansat Marianne Søndergård som landsleder pr. 1. september 2014.

Marianne Søndergård (43) har en baggrund fra sygehusverdenen. Hun er uddannet bioanalytiker og har en diplomuddannelse i ledelse. Hun har været ansat 19 år på Regionshospitalet Herning og de seneste 6 år været ledende bioanalytiker på Mikrobiologisk Afdeling Midt-Vest.

Aktiv i Sdr. Felding Kirke

I sin fritid er Marianne meget aktiv i det kirkelige børne- og ungdomsarbejde i Sdr. Felding og er næstformand i Sdr. Felding menighedsråd. Hun bor lidt uden for byen sammen med sin mand, Birger, og deres tre børn på 14, 18 og 20 år.

Stærk og følsom leder

Thomas Bjerg Mikkelsen, formand for Kristelig Handicapforening, glæder sig over valget af Marianne Søndergård som ny landsleder.
– Hun besidder mange af de egenskaber, vi ledte efter, da vi opslog stillingen som landsleder. Hun er analytisk stærk og har en solid erfaring i at lede en politisk styret organisation. Samtidig er hun en positiv og rummelig person, der er diplomatisk og følsom i forhold til andre menneskers meninger og holdninger.
Og så vil den direkte kontakt til handicappede uden tvivl falde hende let.
Hun har ikke direkte erfaring fra handicapområdet, men hun er vant til at forhandle med offentlige myndigheder og har stor erfaring i at fremskaffe faglige løsninger på komplekse problemstillinger, siger Thomas Bjerg Mikkelsen.

Skal mødes med respekt

Marianne Søndergaard ser frem til at arbejde med handicapområdet.
– Det vil hænge rigtig godt sammen for mig, når min tro på en helt konkret og anderledes måde er med i mit daglige arbejde. Jeg har et stort ønske om, at handicappede er og bliver en naturlig del af det omgivende samfund, og jeg vil arbejde for, at omgivelserne møder de enkelte mennesker dér, hvor de er, og med respekt for den enkeltes liv.
Kristelig Handicapforening er en spændende forening med et stort potentiale, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet i foreningen og være med til at identificere behov og sammen med bestyrelsen prioritere de opgaver, som er vigtige for bofællesskaberne og medlemmerne, siger den kommende landsleder.