MTC teenagercamping

På Fjordcamping på Mørkholt holder teenagerne, mest fra efterskolerne, til i uge 30.

Af Niels Christian Melgaard

Daniel Loft og Søren Bøndergaard mener, det betyder noget at bruge en hel uge på at være sammen med Gud og med efterskolevennerne.
Daniel Loft og Søren Bøndergaard mener, det betyder noget at bruge en hel uge på at være sammen med Gud og med efterskolevennerne.

På lærrederne i MTC-teltet på Fjordcamping viser bibeltimeholderen et Danmarkskort. Det illustrerer dækningsgraden for mobiltelefoni i landet.

– Mennesker tog i templet for at være sammen med Gud, siger Henriette Jensen, der denne formiddag holder bibeltime. I mindre grupper snakker deltagerne på MTC, Mørkholt Teen Center om spørgsmålet: Hvad vil det sige at elske Jesus?
To af deltagerne på MTC er Søren Bøndergaard og Daniel Loft. De kender hinanden fra Frøstruphave Efterskole, hvor de har gået sammen det seneste år.
– Jeg tror, der er 10-20 stykker fra efterskolen, der ikke er med her, siger Søren Bøndergaard, der konstaterer, at det her nogle dage inde i MTC ikke bliver til det store med søvnen. Til gengæld betyder det noget at være af sted en hel uge.
– Når man har en hel uge, så virker det som om, at det hele føles tættere. Troen, lovsangen og bare være sammen med Gud, siger Daniel Loft.
Temaet for MTC er Free King, og det sætter fokus på den frihed, kristne har, men spørger samtidig, hvordan det kan kombineres med Gud som konge.
– Det er et udtryk, der bliver brugt rigtig meget. Det handler om, hvordan Gud er almægtig og retfærdig. Alting er gratis, og vi er fri i det, som han er, siger Søren Bøndergaard.
Forkyndelse, lovsang, drama og samtaler udgør nogle af tilbuddene, der strækker sig fra morgen til aften. Og de hvide haveborde og -stole, der står ude foran forteltene på campingvognene vidner om, at det gode sommervejr også er nået til MTC.