Popmusik med indhold

s26_vrose_ForeverAfterCoverPopmusik er ofte kendt for ikke have substans, men med albummet ”Forever After” har den kvindelige popsangerinde V. Rose gjort sit til at gøre op med den stereotype forestilling.

Det er tre år siden, V. Rose første gang viste sig på den kristne musikscene. Denne sommer er den californiske kvinde tilbage med et elektronisk pop/R&B-album, som både rummer dyb lyrik og samtidig har et klart formål; nemlig at opmuntre lytterne til at være selvsikre i, hvem de er som resultat af, hvem Han er.

Sangtitlerne ”Am I Trending?”, ”No Better U”, ”Forget About the World” og ”Tortured Mind” vidner om, hvordan V. Rose ønsker at sætte fokus på, at vi er skabt i Guds billede, og at der derfor ikke er grund til ikke at have tillid til sig selv og til at tro på egne evner. Temaet for det samlede album tager udgangspunkt i det daglige pres til at passe ind i nutidens verden over for gevinsten ved at skille sig ud, ligesom Kristus har kaldet os til.

Mens lyrikkens udtryk mere eller mindre er kendt i den kristne verden, skiller musikgenren sig ganske enkelt ud. Der er tale om klub-musik med elektroniske upbeats, R&B-tilføjelser og gennemgående pop-tendenser. Atypisk i den kristne musikverden, ja, men ikke desto mindre ganske passende efter min mening. Upbeatet får lytteren op af stolen og opmuntrer denne til at bruge kroppen i sin tilbedelse. Og så er det vel ganske enkelt bare bedre med den substantielle klub-musik med et kristent fokus, frem for den, der florerer på diverse diskoteker hen over weekenden.

Nok er jeg ikke videre ramt af denne elektroniske pop/R&B-genre, men V. Rose er med til at udvide den kristne musikgenre og når derved ud til en målgruppe, som den kristne musikgenre ikke normalvis inkluderer. Og det gør hun storartet.
Josefine Høgenhaug Aaen