Da terroren vendte tilbage til Jerusalem

En ung mand, far til fem, blev igår dræbt og otte såredes ved to terrorangreb i Jerusalem.
– Vi har længe været forskånet for rædsler, men nu er terroren vendt tilbage til Jerusalem, siger en af byens indbyggere.

Den første episode fandt sted ved middagstid, da en traktor med kran kørte ud af en byggeplads nær Jerusalems ultra-ortodokse Mea Shearim boligkvarter. Traktor-føreren, Muhammad Naif el-Ja’abus, fra Øst-Jerusalem bydelen Jabel Mukkaber, ramte først den 29-årige Avraham Walles og dræbte ham på stedet og sårede derefter seks personer, inden den væltede en tom bus om på kørebanen.

Ved et tilfælde var flere politibetjente på stedet, og de åbnede ild mod traktorføreren og dræbte ham.

Bussens arabiske chauffør, Abed Alahi, 31, var blandt de tilskadekomne.

En politi-helikopter kredsede over stedet, og beredent politi sørgede for, at holde tusinder af nysgerrige ultra-ortodokse fra Mea Sherim-kvarteret tilbage bag politiets afspærring.

Politiet har indledt en intensiv undersøgelse for a finde ud af, om Ja’abis havde medskyldige.

Efter angrebet fik politiet et antal arabiske byggearbejdere af vejen af bekymring for, at de ville blive angrebet af vrede omkringstående.

Mindre end tre timer senere var der et terrorangreb nær Det hebraiske Universitets Mount Scopus-campus.En mand på en motorcykel skød mod en soldat og ramte ham i maven og flygtede hurtigt derfra på sin motorcykel ind i det arabiske Wadi Joz-bykvarter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Soldaten blev alvorlig såret og indlagt på hospital.

Der menes ikke have været nogen forbindelse mellem de to episoder.

En Hamas talsmand betegner voldshandlingerne som heroiske.
– Vi priser de heroiske og tapre operationer i Jerusalem, der er en naturlig reaktion på forbrydelserne og massakren af okkupationen mod vort folk i Gaza, siger en Hamas talsmand i en udtalelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: